Primul preot vaccinat la Cluj slujește într-un spital: „Prețuiesc oamenii care se străduiesc să ne fie bine”

by Oana Spiru

Părintele Bogdan Chiorean este primul preot din Cluj care s-a vaccinat anti-Covid. Preotul îi îndeamnă pe cetățeni să se vaccineze: „ne lepădăm de Hristos prin mândrie, prin invidie, prin neascultare, prin părerea-de-sine, prin răutățile de zi-cu-zi. Dar nu printr-un vaccin”.

„M-am vaccinat pentru că slujesc într-un spital. Unii se vaccinează. De frică. Alții nu se vaccinează. Dintr-o altă frică. Am trecut prin boală, probabil am anticorpi. Nu știu câți și nici cât timp rămân la un nivel protectiv. Și nici nu mă interesează. Pentru că am tăria morală să recunosc faptul că dispun de o cunoaștere limitată și prețuiesc oamenii care se străduiesc să ne fie bine.

La centrul de vaccinare, până am completat consimțământul informat și am așteptat la rând, m-am rugat Sfinților Doctori care-au înțeles că îl poți sluji pe Dumnezeu ajutându-i pe cei bolnavi. Și că El va primi ca pentru Sine dragostea ta”, spune părintele Bogdan Chiorean.

Acesta transmite că s-a vaccinat mai ales în memoria celor peste 500 de persoane care au decedat la Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” în 2020.

„Nu singuri, dar fără cei dragi alături. Cu ei, nu mai avem o altă șansă de a le arăta prețuire. Pe ei i-am ratat. Anul trecut nu au fost soluții, dar dacă o mai pățim și-n viitor, e de neiertat”, mai spune preotul Bogdan Chiorean.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza