Primarul Emil Boc, după înmormântarea episcopului Florentin Crihălmeanu: „Va rămâne un simbol și un far călăuzitor al credinței noastre din Ardeal”

by Oana Spiru

Primarul Emil Boc a transmis un mesaj după slujba de înmormântare a Preasfinției Sale Florentin Crihălmeanu, Episcop al eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla. Preasfinția Sa Florentin Crihălmeanu, Episcop al eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla și cetățean de onoare al municipiului Cluj-Napoca a fost o personalitate marcantă a vieții religioase și culturale din țara noastră, un ierarh cu o înaltă vocație a unității și bunei înțelegeri între cultele recunoscute și un promotor al valorilor naționale și europene.

„În aceste clipe de durere, suntem alături de comunitatea greco-catolică și de credincioșii, din Cluj-Napoca și România, care l-au iubit și apreciat, indiferent de confesiune. Sincere condoleanțe! Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Toți cei care l-am cunoscut și apreciat pe Preasfinția Sa Florentin Crihălmeanu nu am crezut că așa de repede și de dramatic ne va părăsi în marea trecere spre o lume mai bună și dreaptă.

Am fost, alături de mii de clujeni, triști și înfrigurați, să-l conducem pe ultimul drum, pe un mare și important ierarh român, mult iubit de către comunitatea greco-catolică, dar și respectat de către credincioșii de alte confesiuni.

Personalitate carismatică, cu atitudine și privire de om blajin, născut din vechea stirpe a prelaților greco-catolici școliți la academia națională a Blajului, PS Florentin Crihălmeanu va rămâne un simbol și un far călăuzitor al credinței noastre din Ardeal”, este o parte din mesajul transmis de edilul Clujului.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza