Președintele României: „Vor urma săptămâni critice pentru sistemul medical și autorități”

by admin

Președintele Klaus Iohannis a făcut din nou apel la români să stea în case și să nu își pună în pericol părinții și bunicii.

„Limitați orice deplasare în afara domiciliului, cu excepția celor de strictă necesitate! Este singura cale prin care puteți să vă protejați și să îi protejați și pe ceilalți de boala și suferința pe care le provoacă acest virus. Să avem în aceste zile mare grijă de părinții și bunicii noștri. Printr-o cumplită ironie a sorții, să ai grijă de familie înseamnă să stai departe de ei”, a declarat șeful statului.

Totodată, Klaus Iohannis a tras un semnal de alarmă și a pus că va urma o perioadă tensionată pentru statul român.

„Urmează săptămâni critice care vor pune la grea încercare toate capacitățile statului dar și rezistența noastă morală. Acum e momentul să fim puternici și solidari. Depinde de noi, de modul în care înțelegem să respectăm pe ceilalți să depășim cu bine această criză. În aceste zile și lunile care urmează, solidaritatea trebuie să fie realitatea noastră de zi cu zi. Adevărata forță a unei națiuni e capacitatea de a avea grijă unii de alții, de a nu abandona pe nimeni. Stând acasă, îi ajutăm pe medici să acorde asistență celor care au reală nevoie de îngrijire”, a explicat Iohannis.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza