Președintele FRF, Răzvante Bureanu anunță că implementarea sistemului VAR în România a intrat în faza finală

by Christian Suciu

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu a declarat că implementarea VAR-ului în campionatul românesc se află în faza de certificare fiind sigur că din sezonul următor meciurile vor fi arbitrate cu ajutorul VAR-ului.

”În ceea ce priveşte implementarea VAR-ului, suntem în grafic. Toate meciurile din Liga 1 din sezonul următor vor beneficia de asistenţă video pentru arbitraj, iar primul meci din România care va beneficia de asistenţă video pentru arbitraj va fi chiar Supercupa României, în 9 iulie.” a transmis șeful de la Casa Fotbalului.

Mai mult de atât, președintele FRF a transmis că un proiect de reformare privind Cupa României a fost aprobat pentru sezonul competițional viitor, iar prin acesta veniturile echipelor în copetiția respectivă vor crește cu 50%.

” Formatul va debuta din următorul sezon. Este un format modern. Pune în valoare regiunile de dezvoltare ale României, prin crearea unor faze regionale, păstrează avantajul echipelor din eşaloanele inferioare sau cu un ranking mai scăzut pentru a juca acasă în anumite faze ale competiţiei, dar propune totodată un sistem de grupe, mult mai atractiv şi mult mai dinamic. Noul format asigură şi creşterea premiilor totale acordate echipelor cu aproximativ 50 la sută chiar din primul sezon.” a mai adăugat Președintele FRF, Răzvan Burleanu.

sursa:primasport.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza