Premierul Florin Cîțu a anunțat de când se poate discuta despre “revenirea la normalitate”. Câți români ar putea fi vaccinați până la finalul lui iulie

by Cezar Leizeriuc

Premierul României, Florin Cîțu, a declarat luni, într-o conferință de presă susținută la Palatul Victoria, că se va putea lua în calcul abia peste două luni o “revenire la normalitate”, urmând să fie constituit un comitet interministerial pentru stabilirea măsurilor care ar putea fi luate de la acea dată.

Declarațiile premierului Florin Cîțu:

– “Astăzi voi anunța constituirea unui comitet interministerial care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate a României. Acesta este primul jalon pentru revenirea la normalitate. Comitetul va fi în coordonarea premierului. Fiecare ministru va discuta cu cei din domeniul său și va veni cu soluții. 

– Este foarte important să înțelegem măsurile luate și să vedem ce facem în perioada următoare.

– Cerusem o analiză de la supermarketuri referitoare la ce se întâmplă cu traficul în timpul zilei, la fiecare oră și voiam o analiză în care se ia în calcul și contextul. Analiza durează mai mult, dar vom avea și această analiză”.

De asemenea, premierul a declarat că până la finalul lunii iulie poate fi atins obiectivul de 10 milioane de persoane vaccinate. Cîțu a mai precizat că la pașaportul COVID, sau certificatul verde, nu se va aplica în România pentru deschiderea economiei și a turismului.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza