Premierul Cîțu: “Foarte bună inițiativa MAI de a lansa proiectul pilot pentru emiterea Cărții Electronice de Identitate”. Programările s-au epuizat la Cluj

by admin

Premierul Florin Cîţu se arată destul de încrezător cu privire la proiectul Cărții Electronice de Identitate, lansat recent la Cluj-Napoca, unul care va fi extins la nivel naţional, în termenul stabilit de 18 luni, precizând că viitorul este al digitalizării şi al informatizării serviciilor publice.

“Foarte bună inițiativa Ministerului Afacerilor Interne de a lansa proiectul pilot pentru emiterea Cărții Electronice de Identitate, în municipiul Cluj-Napoca! Viitorul este al digitalizării și al informatizării serviciilor publice! Sunt convins că vom extinde acest proiect la nivel național, în termenul stabilit de 18 luni, astfel încât toți românii să poată beneficia de Cartea Electronică de Identitate, un document ce oferă mai multă siguranță privind datele cetățenilor. România, hai că se poate!”, a postat premierul României pe contul de Facebook al Guvernului.

Noua carte electronică de identitate care va înlocui treptat actuala carte de identitate se află în teste la Cluj-Napoca pentru următoarele șase luni. Până la sfârșitul anului viitor, în toate județele din țară se vor putea emite noile documente.

În municipiul Cluj-Napoca, în ziua lansării proiectului-pilot, au fost epuizate toate programările pentru următoarele 30 de zile, anunță reprezentanții MAI.

În acest moment, aproximativ 450 de persoane au optat pentru emiterea noii Cărți de Identitate Electronice.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza