Premieră pentru Teatrul din Turda! 6 reprezentații la Carnavalul de la Veneția, singurul teatru din România prezent anul acesta!

by Bianca Baraboi

Teatrul Național Aureliu Manea Turda trăiește clipe de neuitat! Peste doar câteva zile echipa teatrului va ajunge la Veneția, acolo unde Carnavalul este în plină desfășurare!

În 27 ianuarie s-a deschis oficial lista evenimentelor care vor purta publicul într-o călătorie (imaginară) către Orient, prin lumea commediei dell’arte, omagiindu-l pe venețianul Marco Polo. Naționalul turdean continuă și în acest an seria deplasărilor în străinătate, de această dată cu cea mai recentă producție a sa, Hellequin, care se numără printre spectacolele invitate la ediția din acest an a Carnavalului .


Da, este prima dată când suntem în carnavalul de la Veneția și cred ca este singurul teatru din România care este prezent în acest carnaval. Abia așteptăm
!, ne-a mărturisit Cătălin Grigoraș, managerul teatrului.

Hellequin, este o poveste inventată de regizorul spectacolului, italianul Michele Modesto Casarin, el s-a întâlnit cu teatrul românesc încă de acum 20 și ceva de ani, a montat de multe ori în România, iată că anul trecut a montat la Turda si avem plăcerea și bucuria să fim prezenti cu acest spectacol în acest carnaval.

Este o îmbinare între commedia Dell’arte și folclorul popular românesc …internațional…este. ..o întâlnire între două tradiții ca să spun așa, a fost și foarte dificil, noi suntem un teatru de repertoriu , să construim în exigențele regizorului, este un om care toată viața a lucrat commedia Dell’arte, un om între ghilimele nebun în ceea ce privește acest stil de teatru și întâlnirea dintre el și actorii noștri a fost cât se poate de roditoare și a ieșit această bijuterie, Hellequin, ne-a mai spus managerul teatrului.

Hellequin Foto: Marius Romila / MediaCom.ro

Suntem foarte fericiti și eu sunt foarte mândru de teatru si de echipa noastră că reușim să mergem să fim prezenți la Veneția, și e o încununare a unei munci destul de grele, la acest spectacol.
A fost greu , a fost cu sudoare, cu sânge, cu nervi dar într-un final am reușit împreună cu el și cu întreaga echipă să creăm un spectacol frumos.
Cred că spectacolul o sa fie bine primit, pentru noi cred că o să fie complicat și greu să jucam acolo dar slavă Domnului avem 6 spectacole adică avem si o perioada de încălzire , poate primul spectacol o să fie mai complicat până ne acordăm atât cu publicul cât și cu spațiul acela imens, dar pe urmă spectacolul cred că o să fie primit foarte bine
, a declarat Valentin Oncu, actor în spectacolul Hellequin.

Hellequin Foto: Marius Romila / MediaCom.ro

Cred că a fost o experienta foarte benefică pentru noi ca și grup , ca și teatru , ca și actori, am învățat o altfel de commedia Dell’arte decât cea pe care noi am învățat-o în facultate , și cred că va fi o experiență absolut minunată , să jucăm în Veneția în carnaval, să jucăm în piața San Marco, cu atât de multă lume, va fi ceva ce noi nu am mai întâlnit până acum, ne-a împărtășit Alexandra Dușa, actriță în spectacol.

Hellequin Foto: Marius Romila / MediaCom.ro

Vom juca în 9, 10, 11 februarie, vom avea două reprezentații pe zi, două dintre ele se vor juca chiar în piața San Marco, e o mare bucurie pentru întreaga echipă a teatrului, emoțiile ne copleșesc, să sperăm că vremea va fi buna și Teatrul Național Aureliu Manea din Turda va avea reprezentații pe cinste, spune Cătălin Grigoraș, managerul teatrului din Turda.

Hellequin Foto: Marius Romila / MediaCom.ro

Pentru cei care nu au văzut spectacolul, echipa vă așteaptă cu drag la Turda sau în locațiile turneului pe care îl vor avea cu acest spectacol.

Turneul Teatrului Național Aureliu Manea Turda va fi realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român din Veneția.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza