Pregătiri pentru coronavirus la Cluj

by admin

Deși încă nu s-au întregistrat cazuri de infecție cu temutul coronavirus la Cluj, Instituția Prefectului, alături de Serviciile Publice Deconcentrate cu atribuții în vederea menținerii sănătății publice au remis un comunicat de presă în care subliniază că sunt „pregătite pentru intervenție la aeroportul „Avram Iancu” Cluj-Napoca”. 

La nivelul județului Cluj s-au făcut în acest sens pregătiri, cum ar fi asigurarea accesului separat al călătorilor care sosesc în aeroport, urmând ca medicul de la Direcția de Sănătate Publică, un medic al cabinetului medical al aeroportului, cât și personalul SMURD, să evalueze datele și parametrii medicali ai călătorilor.

De asemenea, persoanele asimptomatice vor rămâne la domiciliu, în condiții de carantină, timp de 14 zile, sub supravegherea directă a Direcției de Sănătate Publică. Dacă vor exista persoane care prezintă simptome specifice, acestea vor fi transportate cu autospeciale specializate, sub supraveghere avizată, respectându-se condițiile de siguranță pentru menținerea sănătății publice;

„Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca este pregătit pentru preluarea pacienților a căror simptomatologie ridică suspiciunea de infectare cu noul Coronavirus (COVID-19). Instituția Prefectului – județul Cluj, Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, împreună cu autoritățile locale și județene au identificat două noi spații de carantinare suplimentare, aflate la acest moment în curs de amenajare, care să asigure izolarea pentru 14 zile a persoanelor simptomatice, dacă astfel de situații vor exista. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, cât și Direcția de Sănătate Publică este pregătită să suplimenteze personalul, dacă situația o impune”, au mai precizat oficialii prefecturii clujene.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza