UPDATE: Prefectul Mircea Abrudean și familia sa, testați pozitiv pentru COVID-19. Clădirea Prefecturii a fost dezinfectată

by Cristina Mihaila

UPDATE: În urma anchetei epidemiologice realizate de DSP Cluj, 12 persoane apropiate, contacți direcți ai familiei Abrudean, au intrat în autoizolare la domiciliu, a transmis prefectul Mircea Abrudean. Potrivit acestuia, clădirea Prefecturii a fost dezinfectată în această dimineață, iar activitatea se desfășoară normal.

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a anunțat în urmă cu puțin timp că a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Primul testat pozitiv a fost băiețelul său, de doar 9 luni, iar apoi atât el, cât și soția au primit rezultatele pozitive la COVID. Deși nu prezintă simptome, toți trei se vor interna la Spitalul de Boli Infecțioase.

”In cursul serii de 3 iulie, am fost cu băiețelul nostru de 9 luni la UPU Pediatrie, pentru că avea febra, care am crezut inițial că are legătură cu ieșitul dințișorilor. După consultul de specialitate, medicii au constatat că are faringo amigdalita. Având în vedere simptomatologia, a fost recoltat pentru testare Covid19. Rezultatul a venit în după-amiaza de 4 iulie pozitiv, motiv pentru care ne-am testat și eu și soția mea, ambele rezultate fiind pozitive, cu toate că suntem asimptomatici.

In cursul acestei dimineți ne vom interna cu toții la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Ancheta epidemiologică este în curs de realizare de către DSP Cluj”, a anunțat prefectul.

Aflat în ultimele luni în prima linie a luptei împotriva COVID-19, în calitate de coordonator al Comitetului pentru Situații de Urgență, acesta face încă o dată apel la clujeni să fie responsabili și să respecte măsurile de protecție recomandate de autorități.

”Am toată încrederea în sistemul nostru medical, care a avut rezultate excelente până acum și sunt convins că vom trece cu bine peste această perioadă”, a transmis Mircea Abrudean.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza