Planuri pentru mai multe investiții și locuri de muncă pe viitor, la Cluj

by admin

În ultimii ani Clujul a fost tot mai des recunoscut ca un puternic centru de inovare, care susține tinerii și dimensiunea de cercetare, dezvoltare, inovare și IT.

Primarul Emil Boc susține că venirea comisarul european Mariya Gabriel, responsabil pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret la Cluj pentru a doua oară, în doi ani, este un lucru extraordinar care arată foarte mult vizibilitatea orașului nostru. Mai mult, acesta susține că acum învățăm cum să aducem mai multe Fonduri Europene, pentru a putea face din Cluj un centru puternic care să aducă investiții și locuri de muncă.

„Practic acum învățăm cum să aducem mai multe Fonduri Europene, cum putem să colaborăm între noi (mediul privat-public-european) pentru a putea face din Cluj un centru puternic care să aducă investiții și locuri de muncă. Un Comisar European acoperă 27 de țări ale Uniunii Europene, gândiți-vă câte orașe are fiecare țară din Uniunea Europeană. Ca să vină un comisar de două ori în doi ani este un lucru extraordinar și care arată foarte mult vizibilitatea orașului nostru. Avem ingredientele pentru a avea mai mulți bani la Cluj, mai multe locuri de muncă bine plătite și să avem tineri care să rămână acasă, să își întemeieze familii și să aibă grijă de părinții noștri. Noi astăzi, în România, avem 27,5% din populația educată, cu pregătire de specialitate înaltă care e în afara țării. E aproape o treime. Dacă aceștia ar fi în țară și competitivitatea, productivitatea și eficiența țării ar fi mult mai mare”, spune Emil Boc la un post de radio.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza