Peste 70% din școlile și grădinițele din Cluj îndeplinesc condițiile legale de funcționare. Marinela Marc: „S-au luat toate măsurile necesare…”

by Oana Spiru

La nivel național peste 22 de mii de clădiri de școli și grădinițe din totalul de 26 de mii nu au în acest moment autorizație ISU de protecție la incendiu. Clujul pare să stea destul de bine la acest capitol, respectiv 76,25% din totalul imobilelor care deservesc organizarea procesului educațional îndeplinesc condițiile legale de funcționare, pe linia prevederilor ISU.

„La nivelul unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj s-au luat toate măsurile necesare, în vederea prevenirii eventualelor situații care necesită intervenția rapidă – implicarea elevilor în activități educaționale tematice, exerciții de simulare privind evacuarea în caz de incediu și calamități, instruirea periodică a tuturor angajaților, dotarea unităților de învățământ cu stingătoare verificate periodic, precum și panotarea spațiilor școlare cu circuite pentru evacuarea de urgență. În spațiile în care nu s-au putut implementa cerințele pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu au fost suplimentate măsurile preventive pentru evitarea situațiilor de urgență. De asemenea, inspecțiile tematice efectuate de către inspectorii școlari din cadrul I.Ș.J. Cluj vizează verificarea acestor aspecte la fiecare început de an școlar sau ori de câte ori situația impune,” a declarat Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 307/2006, privind apărarea împotriva incendiilor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Avram Iancu” al judeţului Cluj asigură asistenţa tehnică și controlul de specialitate, în domeniul apărării împotriva incendiilor, pentru obținerea avizului şi/sau a autorizaţiei de securitate la incendiu a tuturor clădirilor cu destinație spații de învățământ.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza