Peste 100.00 de doze de vaccin AstraZeneca vor fi distribuite în țară. Câte ajung la Cluj

by admin

România va primi astăzi un număr de 103.200 doze de vaccin AstraZeneca, care urmează să ajungă la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino”, conform Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19. De aici, dozele vor fi distribuite pe cale terestră în câteva centre din țară, transportul fiind asigurat de firma producătoare. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Vaccinurile urmează să fie distrbuite astfel:

  • Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 27.600 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Braşov: 12.600 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 14.900 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 11.500 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 9.700 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 16.000 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 10.900 doze.

Vă reamintim că în data de 8 martie, în urma recomandărilor Grupului Ştiinţific şi Medical din cadrul Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a Ministerului Sănătăţii şi a Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România, s-a luat decizia renunţării la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca.

“Cu sprijinul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, pe platforma electronică se pot realiza programări pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca, ca urmare a eliminării restricţiei de vârstă. Vaccinul se adresează persoanelor cu vârste de peste 18 de ani care, potrivit Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice şi persoanele cu dizabilităţi”, se arată în comunicatul CNCAV.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza