Peste 1.200 de angajați la Spitalul pediatric monobloc. Tișe: „Este cel mai mare proiect derulat de administrația județeană”

by Oana Spiru

Spitalul pediatric monobloc este unul dintrele cele mai importante proiecte ale Consiliului Județean, fiind o investiție unică în Europa, cu o valoare de 150 de milioane de euro. Pentru acest spital urmează ca până la finalul anului să se finalizeze studiul de fezabilitate. În același timp, până la final de an va fi gata și PUZ pe această zonă.

Conform președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, spitalul va fi amplasat în Borhanci, pe o suprafață de 11 hectare.

„Ca și dotări spitatul va avea 510 paturi de spitalizare continuă, 65 de paturi de însoțitori și 50 de paturi de spitalizare de zi. Viitorul spital va avea în același loc 12 secții diferite, inclusiv recuperare, medicină fizică și balneologie, toate cuprinse în acest spital. Va exista și un heliport în incinta spitalului pentru a putea interveni în situații de urgență”, spune Alin Tișe.

Totalul de persoane angajate în acest spital va fi de 1.288. Spitalul va avea în jur de 500 de medici, dintre care 196 angajați definitiv și în jur de 300 de rezidenț. Vor fi 347 de asistenți, 105 infirmiere, 64 de îngrijitori și 15 brancardieri.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

zvonuri 23/06/2021 - 15:16

Circula vorbe ca “studiul de fezabilitate” costa 6,5 milioane Euro, sau sunt doar zvonuri ?

Raspunde

Comenteaza