“Pentru nepriceperea voastră, de ce să sufere toți?” Opinie!

by admin

E o întrebare retorică pe care am auzit-o de la un patron de restaurant cu terasă din Cluj-Napoca. Omul a vorbit cu supărare despre situația mai mult decât complicată prin care trece din punct de vedere al afacerii. Toată familia sa muncește aici, pe lângă alți câțiva zeci de angajați.

“M-a prins pandemia cu investiții în modernizarea localului, cu sute de mii de euro luate credit. Sunt pe marginea prăpastiei”, mi-a relatat înspăimântat și de-a dreptul desfigurat omul, mărturisind că soluțiile ce au fost propuse până acum pentru salvarea industriei HORECA sunt insuficiente și lipsite de eficacitate.

Ce mi-a stârnit și mai mult indignarea a fost un alt aspect povestit. Reproșul său pentru închiderea localurilor în această perioadă în condițiile în care în restaurante, baruri, cafenele, distanțarea a funcționat mult mai atent decât într-un mall spre exemplu. “Au spus că în localuri e riscul să se infecteze lumea că se fac petreceri. Păi pentru niște nebuni de ce să suferim mai mulți? De ce nu își iau ei măsuri? De ce nu vă faceți voi treaba? De ce nu se fac acțiuni de verificare? Pentru nepriceperea voastră, de ce să sufere toți?”, mi s-a confesat omul!

În situații excepționale se iau măsuri excepționale. Dar ce spune acest antreprenor mai sus e foarte legitim. Și e unul din angajatorii importanți din HORECA din Cluj și un contributor important la bugetul local. De ce în astfel de cazuri nu se descentralizează decizia? De ce nu se dă ocazia administrațiilor locale să ia astfel de măsuri extreme? Să dispună în funcție de specificul locului! De ce pentru nepriceperea unora, să sufere mulți?

Ciprian Aron

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

Bula 11/11/2020 - 22:16

Explicatia este simpla:
Acest virus a pus COROANA pe prostia omeneasca. Mondial !

Anul trecut “Muma Padurii” a fost GRIPA sezoniera.
Inainte “au facut ravagii”: vacile nebune, gripa aviara, pesta porcina africana etc.
Toate au disparut.

La fel, au disparut majoritatea bolilor acute, dar si cronice.
Daca te imbolnavesti, doar dai telefon la medicul de familie, iar reteta pentru tratament este trimisa prin e-mail direct la farmacie. Tu trebuie doar sa platesti si sa le incerci acasa.
Daca starea ti se agraveaza si suni la 112, ambulanta vine candva la tine, te ia la spital, ti se face testare, astepti rezultatul (1-n zile), dupa care te vor consulta, in ce stadiu esti.
Poate vei contribui la statistica.

Suntem lasati sa ne ingramadim la importurile din supermarket-uri, dar zarzavaturile si fructele autohtone de sezon putem cumpara doar din parcarile pietelor (pana ce nu mai ninge sau ingheata).

Abia asteptam vacinele !
Pacat ca nu ne feresc si impotriva epidemiei de Prostie ! :((

Raspunde
Rules for thee but not for me 07/12/2020 - 19:28

Cam asa ar suna, sau “Fa ce spun,nu ce fac”. Malluri,mega corporatii,toate au acaparat global miliarde peste miliarde,deci este extrem de greu de descris asa ceva. Sumele sunt halucinante,wallmart,apple,tesco, etc,etc. Acesti gitanti au profituri record,in timp ce nu sute de mii ci zeci de milioane de afaceri la nivel global au dat faliment. Politicieni si oamenii in general de la putere au fost surprinsi in nenumarate randuri ca nu le pasa de covid,nu respecta nici un fel de norme.

Si la noi in tara se observa cu ochiul liber, intreprinderile mici si mijlocii s-au facut praf, gigantii genul Auchan au profituri record din cauza pandemiei. Deja au inceput sa apara statistici preliminare despre numarul mortilor care va fi de zeci de ori mai mare la nivel global decat va reusi covid sa faca si daca l-ai lasa liber sa circule prin populatie,fara absolut nici o masura,nici o distantare sociala,nici o masca….nimic.

Deja peste tot,ca vorbim de Romania,Japonia,SUA,Canada,Germania numarul sinuciderilor in unele locuri chiar s-a triplat fata de anii trecuti si aici deja exista documentatie nu doar teorie,se pot gasi pe net.

Si daca ar fi omul cel mai avid sustinator de “mainstream” cel mai de cel mai dintre cei care numesc pe oricine ce le spune altceva ca si conspirationist sau putinist sau altele. Si daca ar fi omul asa de spalat la minte,daca incepi sa te gandesti un pic,iti dai seama ca nu este apocalipsa acest virus. Ca are o rata a mortalitatii extrem de mica. Masurile care le luam sunt halucinante,ne distrugem mai repede decat ne va distruge virusul.

Apropo,s-a mai racit cineva in ultima vreme? Ca eu de prin Februarie nu am mai auzit absolut nici un caz de raceala,sau cancer, sau orice altceva raportat chiar si aici, sau sa fi vazut raporte despre cei care au murit de infarct,diabet…etc,etc. Covid si numai covid.

Raspunde

Comenteaza