Pași mari pentru realizarea primului Centru Integrat de Transplant din țară. Alin Tișe: „Există o șansă uriașă să putem accesa bani europeni”

by admin

Clujul ar putea avea primul Centru Integrat de Transplant din țară și unul dintre puținele de acest gen din Europa. Este un proiect care se află în faza de concurs de soluții și urmează să se stabilească procedura, Consiliul Județean alocând bani pentru acest lucru.

Alin Tișe, președintele Consiliul Județean, spune că se vor accesa fonduri europene, o parte din Centru urmând să fie realizată cu bani europeni și o altă parte cu bani de la Consiliul Județean.

„Ca urmare a discuției pe care am avut-o cu medicii și cu managerii de spitale, există o șansă uriașă să putem accesa bani europeni pentru un astfel de proiect unic în România și unul dintre puținele din Europa, un centru multifuncțional de transplant în sensul în care în aceeași locație să se poată realiza transplant în același timp de ficat, plămâni și inimă. Ar fi un centru în care toate acestea se vor realiza într-un singur loc, urmând ca după aceea bolnavii să fie transferați în spitalele de profil. Mai mult, Centrul de Transplant din Cluj are o problemă cu spațiul și are nevoie urgentă de a se muta. Dacă am reuși într-un timp record să construim acest centru nu numai că am fi unici în Europa (în sfârșit am face operații operații pentru toți cetățenii din Europa care vin la Cluj), dar practic am avea și un nou sediu la Centrul de Transplant”, declară pentru Servus Cluj, Alin Tișe.

Centru Integrat de Transplant va fi realizat pe strada Victor Babeș care are aproximativ 7.000 m pe care se dorea acum mulți ani să se realizeze un mall.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza