Pachet nou de sancțiuni al Uniunii Europene ca reacție la ”simulacrele” de referendum în teritoriile ocupate:” Nu acceptăm niciun fel de anexare în Ucraina”

by Christian Suciu

Președintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen a propus ieri un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei ca reacție față de inițiativa referendumurilor organizate în teritoriile cucerite cu scopul de a le anexa. Aceasta a transmis că noile sancțiuni vor afecta într-o măsură și mai semnificativă economia rusească, ce va deveni una tot mai izolată.

”Nu acceptăm simulacrele de referendumuri şi niciun fel de anexare în Ucraina şi suntem hotărâţi să facem Kremlinul să plătească pentru această escaladare suplimentară.” a transmis Liderul de la Bruxelles privind cel de-al optulea pachet de sancțiuni aplicate Rusiei de la începutul conflictului militar în Ucraina. Noul ”pachet” prevede noi interdicții la importurile de produse rusești ce ar cauza o pierdere estimată la 7 miliarde de euro, dar și noi interdicţii de export pentru tehnologii folosite în armată, cum ar fi componentele aviatice şi electronice precum și anumite substanţe chimice. Măsurile vor fi adoptate în urma aprobării de către cele 27 de state membre.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza