(P) Sfaturi practice pentru alegerea genții sau poșetei

by Oana Spiru

De ce ai nevoie de o geantă Guess sau de poșete damă speciale? Îți cari doar telefonul și fardurile cu tine, nu? Și oricum, când caut ceva la tine în geantă niciodată nu găsesc! Da, cam așa gândesc în general bărbații. Din păcate ei nu înțeleg că poșeta sau geanta Guess nu este doar un accesoriu. Este un fashion statement, este o parte din cine suntem noi ca persoane!

Dacă ai rezonat cu ce-am scris mai sus, cu siguranță te interesează moda, mai mult decât la nivel practic. Prin urmare, vei vrea ca oricând ieși din locuință să iei cu tine geanta sau poșeta perfectă, în funcție de situație. Dar cum o vei alege? Află din rândurile următoare.

Mărimea se alege în funcție de proporțiile tale

Atenție mare! Mărimea unei genți sau a unei poșete nu va fi aleasă în funcție de numărul de obiecte pe care vrei să le iei cu tine când pleci de acasă sau în funcție de mărimea lor. Nu, mărimea unei genți se alege în funcție de proporțiile tale. Așadar, gențile mici sau cele de dimensiune medie sunt perfecte pentru minione. O geantă voluminoasă te va face să pari chiar mai mică decât ești, nu crezi?

În contrapartidă, în cazul siluetelor înalte și subțiri, de preferat sunt gențile XL. Astfel și silueta va părea mai mică. Pentru doamnele plus size, recomandate sunt gențile mari de mână, poșetele mici nefiind preferate deoarece subliniază coapsele și umerii.

Forma se alege în funcție de forma corpului tău

Continuăm cu exemplu minionei, da? Bun. În cazul în care ești mică de statură, cea mai bună alegere va fi reprezentată de o geantă cu forme lungi și eventual rectangulare. Astfel vei da impresia că ești mai înaltă și mai zveltă.  Evident, asta nu înseamnă că te încurajăm să exagerezi și să alegi o geantă cu adevărat ciudățică. Nu vei reuși decât să ieși în evidență mai mult decât dorești.

Practic, este de preferat ca forma genții sau poșetei să fie în opoziție cu forma corpului tău.

Materialul și culoarea contează

Începem de la culoare. Ideal va fi să nu se asorteze doar cu pantofii, chestie care nu mai este de ceva vreme la modă. Așadar, alege o geantă Guess, sau orice altă marcă, în culori pe care le vei putea asorta cu ușurință la majoritatea hainelor. Deci de preferat va fi să alegi o geanta sau poșetă într-o singură culoare. Cu precădere în culori neutre, fiind mult mai simplu de asortat.

Sigur, gențile în mai multe culori sunt drăguțe, vor atrage atenția, dar îți vor și consuma o grămadă de timp și probabil nervi, în cadrul procesului de asortare. Dacă totuși vrei să mizezi pe o geantă multicoloră, ai grijă ca ținuta aleasă să fie monocromă. Dacă te îmbraci în multe culori, geanta trebuie să fie simplă, de preferat nude. Hai că-i simplu!

Și acum trecem la material. Depinde de ținuta aleasă, dar și de evenimentul sau evenimentele pentru care alegi poșeta/geanta. Vorbim de un cocktail pe seară? Alege o geantă din material mai greu, de preferat cu inserții metalice. Ca idee, n-ai cum să dai greș cu pielea indiferent de context.

Nu uita de stil

Nu ne referim în acest caz la stilul preferat atunci când vine vorba de modă, ci mai degrabă la stilul de viață. Mai exact, cum îți petreci majoritatea zilelor, unde muncești și pe unde circuli. Poate că noua geantă Guess se potrivește de minune cu o anumită ținută, dar cât de des o vei purta? Dacă doar o dată pe lună, poate că nu merită investiția.

De exemplu, dacă ești casnică și ai grijă de cei mici, o geantă tip plic sau clutch te va încurca peste măsură. Unde bagi scutecele? La fel, dacă urmează să mergi la o nuntă sau la un alt fel de eveniment festiv, există un anumit cod pe care trebuie să-l respecți. De pildă, nu vei alege o geantă din material textil.

Cumpără geanta sau poșeta potrivită pentru tine. O meriți!

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

(P) Sfaturi practice pentru alegerea genții sau poșetei – Revista Presei 14/03/2023 - 17:38

[…] post (P) Sfaturi practice pentru alegerea genții sau poșetei appeared first on Stiri de Cluj – Servus […]

Raspunde
(P) Sfaturi practice pentru alegerea genții sau poșetei – Revista Presei 14/03/2023 - 19:54

[…] SURSA / CITESTE MAI MULT […]

Raspunde

Comenteaza