(P) Sfaturi pentru alegerea unui parfum pentru bărbați pentru vară

by Cristina Mihaila

Parfumurile de vară pentru bărbați sunt aromele revigorante, verzi și ușoare, care aparțin familiei citricilor și aromelor marine. Experții în frumusețe și parfumerie explică ce ar trebui luat în considerare la alegerea unui parfum pentru bărbați în cel mai fierbinte sezon al anului.

Parfumurile, precum îmbrăcămintea, mâncarea și băuturile, se adaptează scenei de vară. Aromele diferă unele de altele în funcție de temperaturi și oferă senzații diferite în fiecare caz, așa cum se întâmplă la parfumurile masculine vara – așa cum subliniază experții. Acestea trebuie să îndeplinească condiții speciale față de parfumurile din restul anotimpurilor anului, astfel încât să fie mai plăcute și mai puțin „grele”. Specialiștii în parfumuri recomandă evitarea parfumurilor grele și dense, deoarece odată cu căldura pot deveni intoxicante și pot crea o senzație de excesiv atât pentru purtător, cât și pentru persoanele din jur. În plus, profesioniștii își amintesc că odată cu vara mirosul parfumurilor se intensifică din cauza căldurii și a evaporării parfumului – sau a evoluției sale – deoarece este mai rapid. Acest lucru poate fi o problemă.

Pentru parfumieri, alegerea unui parfum pentru bărbați în timpul verii trebuie să consiste, așadar, dintr-o alegere proaspătă și ușoară. La fel, ar trebui să creeze un sentiment de „curat”. Pe de altă parte, acestea indică faptul că aceste parfumuri ar trebui să fie adaptate la fiecare tip de piele – indiferent dacă este vară sau iarnă – și, desigur, să se adapteze la personalitatea și stilul purtătorului. Pentru profesioniștii din sector, modul în care este aplicat parfumul este, de asemenea, foarte important în senzațiile pe care le produce pentru cei care îl poartă.

Înlocuiți formulele grele cu cele mai ușoare

Una dintre cele mai frecvente recomandări ale experților din sectorul de parfumerie atunci când aleg un parfum pentru bărbați vara este de a selecta formule mai ușoare și mai răcoritoare. Profesioniștii indică faptul că parfumurile grele care sunt folosite în restul anului, cum ar fi cele care utilizează mai multe ingrediente lemnoase sau cele care aparțin familiei olfactive din piele, ar trebui evitate.

Pentru specialiști, cel mai bun sfat este să optezi pentru esențe de citrice, verzi, ozonice / marine și chiar florale. „Notele ozonice surprind perfect aroma apei de mare, întrucât ne amintesc de mirosuri precum salpeterul și algele. Acestea creează o armonie perfectă în acest sezon în care plimbările și băile în mare devin mult mai frecvente”.

Experții explică care sunt unele dintre cele mai recomandate ingrediente în acest sezon al anului și menționează portocala dulce și amară, lămâia, grapefruitul, bergamota și mentă, printre altele. „Acestea sunt ingrediente de parfumuri răcoritoare și citrice care nu sunt deloc grele și care se potrivesc foarte bine bărbaților în sezonul cald”, conchid ei.

Senzații „fresh” cu parfumuri proaspete și parfumuri ușoare

Experții dedicați lumii parfumurilor și coloniilor vorbesc, de asemenea, despre senzația pe care ar trebui să o genereze odată ce sunt aplicate pe piele – în afară de aroma în sine. Acestea indică faptul că parfumurile ar trebui să transmită o senzație de „curat” și să se compare cu senzația generată imediat la ieșirea din duș. Ei recomandă să se opteze pentru apă proaspătă de parfum și parfumuri ușoare și pun un accent deosebit pe parfumurile cu arome de citrice.

Tipul de piele, esențial pentru alegerea unui parfum

De multe ori s-a vorbit despre un parfum pentru fiecare tip de piele și asta pentru că fiecare aromă care se desprinde de parfumuri este unică odată ce a fost aplicată pe pielea în cauză. De aceea, experții vă recomandă să acordați o atenție specială tipului de piele pentu care trebuie să alegeți parfumul – indiferent de anotimpul anului. Adică, dacă aveți o piele mixtă sau grasă, dacă pielea este uscată sau dacă pielea este normală. În primul caz, vă recomandă să optați pentru parfumurile de citrice și plante, adică cele care tind să ofere transpirație mai mare și, prin urmare, au o chimie mai activă decât restul. În cazul pielii uscate, recomandarea este de a opta pentru parfumuri mai intense cu fixare mai mare, deoarece aceasta este de obicei mai mică.

Stilul și personalitatea stabilesc întotdeauna tendința

Stilul și personalitatea sunt esențiale atunci când alegeți parfumul pentru bărbați pentru vară. Există multe branduri și o varietate mare de produse care pot fi găsite în diferite parfumerii, prin urmare, puteți opta oricând pentru formule foarte asemănătoare cu cele pentru iarnă sau restul anului. „Există mărci care fabrică parfumuri foarte asemănătoare între ele, dar variind în intensitatea aromelor și în unele ingrediente pentru a se adapta sezonului anului”, adaugă experții. Atunci când alegeți un parfum, ar trebui să îl alegeți întotdeauna pe cel care transmite senzațiile dorite și care îl ajută pe purtător să își definească stilul și personalitatea simțindu-se confortabil cu el, comentează ei.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza