(P) Cum decontaminăm legumele și fructele? Prof. Dr. Nicolae Hâncu: ,,Recomand Dr. ZECO, care a fost testat cu succes în familia mea”

by Cristina Mihaila

Legumele și fructele sunt recomandate pentru consumul zilnic în toate ghidurile și tratatele moderne de alimentație. Asta se datorează beneficiului important pe care îl aduc sănătății omului. Astfel, se știe că aceste grupe de alimente sunt asociate cu frecvența scazută a majorității bolilor cronice, cu o bună calitate a vieții și cu longevitatea.

Dieta mediteraneană este considerată azi cea mai sănătoasă formă de alimentație din lume. În ultimii ani a pătruns treptat și în țara noastră, unde împreună cu obiceiurile tradiționale românești, formează alimentația carpato-danubiană. În acest model alimentar se recomandă:

​​* Consumul zilnic de legume de toate culorile, de toate felurile, proaspete sau ​​​congelate, consumate ca atare sau pregătite în diferite feluri;

​ ​*Cantitățile variază între 150-250 gr/zi, repartizate de regulă la prânz și seara, cea ​​mai cunoscută formă fiind salatele. De aici a apărut și recomandarea:”nicio zi fără bolul de salată”;

​​*Consumul zilnic de fructe, cât mai variate, de preferat proaspete, dar cele uscate ​​sau congelate au și ele valoarea lor;

​​*Cantitățile variază între 2-4 porții/zi , repartizate în special sub forma gustărilor;

​​*Leguminoasele (fasole boabe, mazăre, linte, soia, năut) pot fi consumate zilnic în ​​porții reduse sau de 3-5 ori pe săptămână, în porții întregi.

Pentru ca legumele, leguminoasele și fructele să contribuie la sănătatea noastră trebuie să îndeplinescă cel puțin două condiții: să nu fie contaminate și să respecte termenul de valabilitate. Contaminarea biologică (microbiană, virotică sau micotică) este o mare problemă, deoarece ea este sursă de boli, alimentele devenind vectorii microbilor. Contaminarea chimică cu pesticide (în special organo-fosfații) este la fel de importantă. Prezența în exces a pesticidelor la suprafața alimentelor este foarte periculoasă pentru sănătate. De aceea, DECONTAMINAREA LEGUMELOR, LEGUMINOASELOR ȘI FRUCTELOR ESTE OBLIGATORIE ÎNAINTE CA ACESTEA SĂ FIE PREGĂTITE ȘI CONSUMATE. Regula este valabilă și înaintea conservării lor temporrae în frigider sau congelator. În acest sens sunt cunoscute regulile de spălare a acestor alimente, cu mare atenție și sub jet de apă, la care se adaugă agenți decontaminanți precum bio absorbantul DOCTOR ZECO.

CE ESTE “BIO ABSORBANTUL DOCTOR ZECO“?

​​*Doctor ZECO este un produs 100% natural obținut din activarea clinoptilolitului din ​​zeolit. Compoziția lui este notată astfel: “zeolit activat micronizat ultrafin”.

​​*Zeoliții sunt un grup de minerale care au proprietăți absorbante extraordinare, ​​fiind folosiți în curățirea mediului. Zeolitul de tip clinoptilolitic este cel mai cunoscut.

​​*In cazul produsului Doctor ZECO s-a folosit zeolitul de Rupea, care a fost supus unui proces de activare special conceput pentru a activa pesticidele, facand fata, cu succes, tuturor analizelor si testelor necesare pentru aprobare.

​​ *Produsul are un Ph alcalin cuprins între 8.9 – 9.2., este lipsit de toxicitate, fără a ​​modifica gustul sau mirosul alimentelor.

​​*Doctor ZECO decontaminează legumele și fructele prin eliminarea de pe suprafața ​​lor a pesticidelor, mucegaiurilor, toxinelor, metalelor grele sau radioactive. Doctor ZECO absoarbe inclusiv imazalilul de pe fructe, fără să modifice proprietățile sau gustul.

CUM SE UTILIZEAZĂ DOCTOR ZECO:

​​* Asezați legumele și fructele într-un vas și acoperiți-le cu apă.

​​* Adăugați minimum 5gr de Doctor ZECO la 1kg de legume și fructe.

​​* Spălați-le în suspensia rezultată și lăsați-le 15 minute pentru a acționa.

​​*Uneori este necesar să îndepărtăm ceara de pe coaja fructelor, cu ajutorul unui burete înmuiat în apă.

​​*In final, clătiți legumele și fructele sub un jet de apă. Pot fi consumate sau pregătite ​​imediat sau, după uscare, se introduc în pungi de plastic și apoi se așează în frigider ​​sau congelator.

CONCLUZII:

​​* Consumul zilnic de legume, fructe și leguminoase face parte din alimentația ​​​sănătoasă.

​​*Atenție! Legumele, fructele și leguminoasele pot fi contaminate, fără a se modifica ​​gustul sau mirosul, ceea ce face imposibilă detectarea contaminării! Pentru siguranța alimentară, decontaminarea trebuie să fie un obicei permanent.

​​*Pentru aceasta recomandăm Doctor ZECO, care a fost testat cu succes în familia ​​mea.                                            

Găsiți mai multe informații și puteți comanda Doctor ZECO de pe www.zecoshop.ro

Articol recomandat de prof. dr. Nicolae Hâncu

Te-ar putea interesa si

Comenteaza