(P) Curățenia la birou, în vremuri de pandemie

by Cristina Mihaila

Se poate spune că lumea s-a schimbat puternic în anul 2020 în ceea ce privește comportamentul oamenilor în viața de zi cu zi. Pandemia de Covid-19 a modificat multe dintre obiceiuri și creează noi standarde în materie de curățenie, de igienă, de protecție în general. În lumea afacerilor, orice firmă are obligații noi, indiferent de domeniul în care activează. După o perioadă de lockdown impus de autorități, acum multe persoane au revenit la locul de muncă inclusiv în clădiri de birouri. Și aici se impun noi standarde, noi modalități de organizare a lucrului, respectându-se normele de distanțare socială care schimbă împărțirea spațiilor.

În mediul office, principala preocupare a oricărei companii trebuie să fie protejarea angajaților și a colaboratorilor. Întâlnirile de afaceri se desfășoară mai mult online și mai puțin în săli de conferință în această perioadă, însă chiar și în astfel de spații curățenia trebuie să fie impecabilă, cu aplicarea unor măsuri speciale de dezinfectare. Spațiile de lucru pentru angajați, spațiile comune și orice zone din clădirea de birouri necesită tehnici moderne de curățare și dezinfectare, cu echipamente și soluții adecvate, eficiente.

Au existat deja în mediul de business, inclusiv în România, cazuri în care angajații unor companii au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus, iar implicațiile pentru echipele de lucru au fost extrem de neplăcute inclusiv din punct de vedere economic, căci în astfel de cazuri este necesară întreruperea activității în conformitate cu prevederile legale, cu indicațiile autorităților în starea de alertă. Așadar, astfel de cazuri trebuie pe deplin evitate, contaminarea trebuie limitată, răspândirea comunitară a virusului poate fi evitată cel puțin în spațiile de lucru. De fapt, dincolo de temutul coronavirus, curățenia profesională din mediul office va evita multe alte posibile probleme de sănătate, protejând complet angajații și colaboratorii.

Firmele de curățenie profesională propun în contextul pandemiei soluții potrivite, externalizarea serviciilor de curățenie către astfel de experți fiind în această perioadă mai recomandată decât oricând până acum. Spre exemplu, această firmă de curățenie din Cluj propune servicii premium de curățenie adaptate la noile nevoi, aplicând recomandările autorităților și chiar mai mult, cele mai exigente standarde în domeniu. “Este adevărat că am introdus și mai multe măsuri de protecție pentru o curățenie perfectă în contextul pandemiei, însă trebuie să subliniem că și până acum intervențiile noastre erau gândite astfel încât să asigure protecție împotriva oricăror amenințări pentru sănătate. Astfel, am împins limitele și mai departe, în condițiile în care și pericolele au crescut”, explică reprezentanții firmei de curățenie profesională pentru mediul de business, care activează în Cluj-Napoca și în imprejurimi.

În vremuri de pandemie, curățenia la birou înseamnă soluții multiple împotriva răspândirii bacteriilor și virușilor, ceea ce ar permite companiilor funcționarea în condiții sigure și curate, asigurând astfel clienților și colaboratorilor o ambianță de lucru nu doar plăcută, ci sigură. Companiile care acționează în acest fel dovedesc grijă pentru comunitate și empatie, în același timp protejând interesele de business ale acționarilor și partenerilor. Noile norme avansate în materie de protecție împotriva virușilor se aplică pentru curățenia generală, precum și pentru curățenia de întreținere, spalare mochete, curățenie industrială, chiar și curățenie după constructor. Unele societăți comerciale pot solicita servicii de curățenie la birou în mod direct pentru combaterea amenințărilor de tipul Covid-19, primind consultanță personalizată pentru stabilirea unui pachet de servicii personalizat.

.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza