(P) Cum alegi geanta de mână potrivită: aspectele la care trebuie să fii atentă

by Cristina Mihaila

Geanta noastră este aliatul pe care îl purtăm peste tot, pe scurt, viața noastră este cuprinsă în ea. Parfumul, portofelul, machiajul, telefonul mobil, șervețelele demachiante, rujul dacă apare pe neașteptate o întâlnire de ultim moment, o chitanță de la 14-18 ani, mănușile pe care le-ai împrumutat de la mama ta, dar pe care nu le vei purta niciodată, ultima revistă, un baton de ciocolată, geanta ta de mână, fie ea și o geantă Guess, conține toate secretele tale. Merge peste tot cu tine și de aceea este esențial să o alegi bine dintre sutele de modele de genți damă.

Materialul

Materialul este esența genții dumneavoastră. Prin urmare, este esențial să nu îl alegeți din mers. Vă sfătuim să alegeți materiale frumoase pentru genți damă: evitați pielea falsă care se va uza într-o săptămână și vă va da un aspect ieftin pe care nu-l aprobăm deloc. Vă veți folosi geanta în fiecare zi. Prin urmare, este de preferat un material de calitate: nailon, țesătură sau piele naturală. Un material solid va dura mai mult și vă va permite să transportați mai multă greutate (foarte practic pentru un laptop, de exemplu).

Notă: nu uitați să verificați și căptușeala și cusăturile, care trebuie să fie rezistente. Nu aveți cum să dați greși cu o geantă Guess.

Dimensiunea

Dimensiunea unei genți de damă este, desigur, importantă. Dacă vă folosiți geanta pentru a depozita câteva lucruri, optați pentru o geantă Guess de tip clutch sau o geantă Guess de mesager, de exemplu. Aceste modele sunt ușoare și au avantajul de a vă lăsa ținuta să respire. Pe de altă parte, dacă poșeta ta este în mod clar plină de lucruri, un rucsac, o geantă de voiaj sau o geantă de haine sunt perfecte: ultra-mare, îți permit să depozitezi toate lucrurile posibile și inimaginabile (da, sunt genți de voiaj, suntem de acord). În fine, dacă ești o persoană rezonabilă și geanta ta de mână necesită o dimensiune medie, îți recomandăm geanta damă bowling sau geanta damă de damă atemporală, ultra elegantă.

Culoarea

Culoarea unor gențide damă este aproape la fel de importantă ca și materialul. Dacă este mai presus de toate o chestiune de gust, vă sfătuim totuși să evitați negrul. Într-adevăr, geanta este mai presus de toate un accesoriu: este, prin urmare, o oportunitate de a vă îmbunătăți ținuta și de a vă permite să fiți puțin nebună. De obicei, luminează un look sau cel puțin îl completează, așa că evitați să alegeți o culoare ternă. Mergem pe culori vii și optăm pentru un albastru regal, un verde brad sau, mai bine, un roșu aprins. Pentru cele mai timide dintre noi, optați pentru culori de bază: nude, bej, camel, alegerea vă aparține!

Forma

Există o multitudine de forme, iar alegerea lor este în primul rând o chestiune de gust și culoare! În categoria dreptunghiulară, regăsim geanta de doctor care, după cum veți fi înțeles, are același sistem de deschidere ca și trusele de doctor (deși mult mai elegant), geanta tote sau geanta de damă. Pentru formele mai rotunde, preferata noastră este geanta găleată, urmată de geanta messenger și de geanta bowling. În fine, pentru formele pătrate, optăm pentru geanta tip ghiozdan, ultra trendy pentru a-ți oferi un look de școlăriță rebelă.

Ce geantă pentru tipul tău de corp?

Credeai că știi totul despre genți de mână? Te înșeli! Pentru a alege geanta potrivită, este esențial să o asortezi cu tipul tău de corp! Îți spunem totul imediat!

Geantă de mână când ai o talie mică

Când spui mic, spui geantă mică! Într-adevăr, alegerea unei genți XXL ar fi cea mai proastă idee: te-ar ascunde și nimeni nu te-ar mai putea vedea. Pentru dimensiuni mici, optează pentru modele mici: clutch-uri, genți mici, minaudières.

Geantă de mână atunci când ești înalt

Când ești înaltă, preferi o geantă mare. Da, pe de altă parte, o geantă prea mică în mâinile tale lungi ar arăta total ridicol. Aliații tăi: genți tote, genți supradimensionate, genți maxi, pe scurt, tot ce este mare!

Geantă pentru femei cu forme

Este perfect, geanta este ocazia de a le evidenția. Dacă ai forme, optează pentru o geantă structurată. Prin structurat, înțelegem o geantă dreptunghiulară sau pătrată, cum ar fi o geantă de medic. Într-adevăr, liniile bine definite nu vă vor îngroșa silueta.

Geantă pentru femei svelte

Pentru persoanele slabe, avem un singur sfat: răsfățați-vă! Poșetă, geantă, geantă de damă, ai de unde alege. Dacă marea majoritate a genților vi se potrivesc, vă sfătuim totuși să evitați gențile supradimensionate, cu riscul de a fi înecate de grosimea lor!

Ce geantă pentru ce ocazie?

În fine, ultimul criteriu de care trebuie să țineți cont este ocazia pentru care veți folosi geanta. Da, nu vă spun nimic nou dacă vă spun că nu veți purta aceeași geantă de mână dacă ieșiți în oraș pentru o seară de distracție cu prietenele sau dacă mergeți la o întâlnire cu șeful dumneavoastră.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza