5 informații interesante înaintea finalei Champions League dintre Dortmund și Real Madrid

by Oana Spiru

Borussia Dortmund și Real Madrid se întâlnesc pe 1 iunie de la ora 22:00, în finala Champions League din acest sezon. Confruntarea are loc pe stadionul Wembley din Londra, un loc special cunoscut pentru meciurile de gală pe care le-a organizat.

Înaintea acestei partide, îți prezentăm câteva informații interesante pe care merită să le știi:

Marco Reus se desparte de Borussia Dortmund după acest meci

Acesta va fi ultimul meci al lui Marco Reus în tricoul Borussiei Dortmund. După 12 ani și 428 de apariții pentru clubul pe care îl susține încă din copilărie, Reus se va despărți de Dortmund și va continua în MLS. Ajuns la Dortmund în 2012, Reus a dat 170 de goluri și 131 de pase decisive și este considerat o legendă a clubului. El a câștigat Cupa Germaniei de două ori, a disputat o finală de Champions League în 2013, iar câștigarea meciului cu Real Madrid ar fi o performanță de răsunet pentru el.

Duelul dintre Jude Bellingham și Jadon Sancho

Jude Bellingham vs. Jadon Sancho este un duel de la distanță ce se anunță interesant. Bellingham a fost transferat în urmă cu un an de la Borussia Dortmund și a impresionat în prima stagiune la Real Madrid.

A marcat 23 de goluri pentru gruparea de pe Santiago Bernabeu, adică aproape câte a avut în cele 132 de meciuri pentru Dortmund. De partea cealaltă, Jadon Sancho a revenit la Dortmund după o aventură eșuată la Manchester United. Și-a revenit la cea mai bună formă a carierei și se anunță un pericol pentru poarta lui Real Madrid.

Carlo Ancelotti vrea să-și extindă recordul

Carlo Ancelotti este antrenorul care a câștigat de cele mai multe ori trofeul Champions League, de patru ori în carieră, o performanță incredibilă în acest sport. A reușit acest lucru de două ori cu AC Milan și de două ori cu Real Madrid. Pep Guardiola, Bob Paisley și Zinedine Zidane au câte trei trofee. Ancelotti își poate trece în palmares al cincilea trofeu din Champions League. Foarte modest, Ancelotti a afirmat că ar fi doar meritul jucătorilor. “Le sunt foarte recunoscător pentru că au muncit foarte mult, a fost o atmosferă fantastică. Cred că este cea mai bună echipă pe care am antrenat-o vreodată în cariera mea”, a declarat antrenorul italian.

Borussia Dortmund are o cotă uriașă pentru câștigarea trofeului

Va putea oare Borussia Dortmund să o oprească pe Real Madrid din drumul spre al 15-lea trofeu Champions League din istorie? Aceasta este întrebarea pe care toți microbiștii și-o pun. Răspunsul îl vom afla pe 1 iunie, însă ce este cert este că nemții pornesc de departe ca outsideri. Pare a fi cea mai dezechilibrată finală din ultimii ani, conform cotelor la pariuri online. Dortmund are cota 3.35 să ridice trofeul, iar Real Madrid are 1.33. Pentru victoria în timpul regulamentar, Real are 1.62, egalul are 4.20, iar Dortmund are 5.10. Rămâne însă de văzut dacă presiunea ce este pe umerii jucătorilor de la Real Madrid va putea fi gestionată ori dacă Dortmund va produce surpriza.

Se anunță un meci cu multe goluri

Va fi a 15-a întâlnire dintre Borussia Dortmund și Real Madrid, iar pentru fanii neutri și nu numai previziunile sunt bune. Ne putem aștepta la un meci cu multe goluri dacă ne uităm pe istoricul lor. În cele 14 meciuri de până acum s-au marcat 43 de goluri, ceea ce înseamnă o medie de 3.07 reușite pe fiecare meci. Iar în ultimele 4 meciuri s-au marcat nu mai puțin de 17 goluri. Așadar, avem motive serioase să așteptăm un meci cu multe goluri, în condițiile în care ultimele finale de Champions League au fost lipsite de goluri multe.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment. Sursa foto – canva.com

Te-ar putea interesa si

Comenteaza