Organele unei paciente din Cluj salvează cinci vieți după ce familia a aceptat prelevarea

by admin

Cinci vieți vor fi salvate după ce organele unei paciente aflată în moarte cerebrală la Cluj vor fi donate cu acordul familiei.

“Din nefericirea și durerea ei, o familie a avut puterea să redea bucuria vieții altor semeni. DA pentru VIAŢĂ! Mulțumim cu profund respect familiei donatorului, o pacientă de 60 de ani diagnosticată în moarte cerebrală la Secţia ATI I a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, pentru generozitatea de a dărui altora o viaţă nouă. Acest gest, de o încărcătură emoţională deosebită, a mobilizat echipele de medici şi asistenţi, toţi determinaţi să readucă speranţa pentru alţi pacienţi a căror unicăşansă este transplantul,, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Agenţiei Naţionale de Transplant.

,,Ficatul se va transplanta la Institutul Clinic Fundeni, rinichii la ICUTR Cluj, corneea la Spitalul Militar din Bucureşti, acolo unde alte echipe medicale îşi vor pune în slujba pacienţilor întreaga pricepere şi măiestrie. Astfel, 5 români vor primi o nouă şansă la viaţă prin transplant de organe şi cornee şi şi mai mulţi îşi vor îmbunătăţi calitatea vieţii prin transplant osteotendinos ” mai precizează reprezentanții Agenției Naționale de Transplant.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza