Ordinul privind distribuirea pastilelor de iodură de potasiu către populație a fost publicat în Monitorul Oficial. Comprimatele trebuie să ajungă în farmacii

by admin

Ministerul Sănătății a anunțat că ordinul privind distribuirea pastilelor de iodură de potasiu către populație a fost publicat în Monitorul Oficial. Potrivit ordinului, comprimatele vor fi distribuite gratuit populației de către farmaciile comunitare. Lista acestora poate fi consultată pe site-ul Ministerului Sănătății, la secțiunea “Campanie distribuție iodură de potasiu”.

În termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a ordinului, direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București transferă comprimatele de iodură de potasiu 65 mg către farmaciile comunitare, cu sprijinul companiilor de distribuție de medicamente. Pentru a intra în posesia iodurii de potasiu, cetățenii se vor adresa medicului de familie, care trebuie să le elibereze prescripția medicală. În baza acesteia, farmaciile vor furniza comprimatele de iodură de potasiu care le revin.

Reprezentanții MS mai precizează faptul că în farmacii vor fi disponibile în mod gratuit materiale informative cu privire la utilizarea corectă a comprimatelor de iodură de potasiu. Comprimatele de iodură de potasiu se administrează NUMAI în caz de incident nuclear, la indicațiile autorităților.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza