Opera Națională Română din Cluj-Napoca împlinește 100 de ani!

by admin

Opera Națională Română din Cluj-Napoca împlinește astăzi, 25 mai, 100 de ani! Opera din Cluj marchează astăzi aniversarea a 100 de ani de activitate printr-un spectacol transmis în direct online.

„La 25 mai 1920 își deschidea ușile impozante ridicând cortina în fața artei, a muzicii, a trăirii unice și a spectacolului inaugural: grandioasa AIDA. S-au scris de atunci stagiuni legendare, marcate de artiști remarcabili și spectacole de excepție. Toate împărtășite publicului care a simțit și trăit alături de noi fiecare clipă”, transmite Opera Națională Română din Cluj-Napoca

Prima instituție lirică înființată în țara noastră demonstrează încă o dată versatilitatea muzicii și a operei, invitând publicul de pretutindeni să îi fie alături la sărbătorirea Centenarului, pe micile și marile ecrane. În contextul distanțării sociale și a situației aparte resimțită de întreaga lume în această primăvară, Opera clujeană rămâne la fel de aproape de spectatorii săi, care s-au bucurat în acest interval de transmisiile online ale celor mai reprezentative spectacole din arhiva sa.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza