Oficial! Spitalul de Recuperare redevine spital Covid. Sectia de Aritmologie ramane operationala

by Cristina Mihaila

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a decis în aceasta seara ca Spitalul Clinic de Recuperare sa redevina unitate medicala pentru tratarea pacienților Covid, începând cu data de 5 august, ora 8. Potrivit prefectului Mircea Abrudean, argumentele care au dus la aceasta decizie sunt: capacitate mare de 400 paturi în total, circuite epidemiologice funcționale, saloane cu bai proprii, experienta anterioara Covid, apropierea fata de SCBI în caz de nevoie pentru transportul pacienților la secția de Terapie Intensiva.

Noutatea este insa ca Ambulatoriul și baza de tratament vor fi păstrate pe mai departe și vor functiona, deaorece exista circuite epidemiologice distincte in acest sens, astfel ca nu exista riscul ca unii angajati sa între în șomaj tehnic. De asemenea, secția de Aritmologie, unica in regiune, cu lista de așteptare pentru pacienți de peste 1 an, va rămâne operațională.

Spitalul de Recuperare devine astfel a treia unitate medicala dedicata Covid alaturi de Spitalul de Boli Infectioase si Spitalul de Pneumoftiziologie.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza