OFICIAL! De luni se închid restaurantele, cafenelele și păcănelele și în Cluj-Napoca. Nunțile și botezurile vor fi interzise

by Cristina Mihaila

Ca urmare a creșterii ratei de infectare la 1,61 cazuri la mia de locuitori, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ca la nivelul municipiuluui Cluj-Napoca și a altor 13 localități din județ să se impună noi măsuri de restricție. Astfel, începând din 12.10.2020:

  • se suspendă, pentru 10 zile și cu posibilitatea de prelungire, activitatea restaurantelor sși cafenelelor din interiorul clădirilor sau a unităților de cazare, inculsiv din mall-uri
  • activitatea restaurantelor și cafenelor din interiorul hotelurilor este permisă doar pentru cei cazați în acele unități
  • suspendare pentru 10 zile a activității operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc, cu expecția pariurilor și jocurilor de loto, unde se eliberează bilet
  • suspendare pentru 10 zile a activității cu publicul în cinematografe, săli de spectacole sau de concerte
  • suspendarea activității barurilor, cluburilor și discotecilor

Prepararea, comercializarea și consumul de hrană sau a băuturilor alcoolice și non-alcoolice în spații special destinate în exteriorul clădirilor este permisă în continuare cu respectarea distanței de 2 metri între mese și maximum 6 persoane la o masă, daca nu sunt din aceeași familie.

Totodată, pe durata impunerii acestor restricții, evenimentele private, precum nunți și botezuri, vor fi interzise. Potrivit prefectului Mircea Abrudean, astfel de evenimente sunt principalele surse de infectare.

”Aceste evenimente private, indiferent că sunt nunți, botezuri, party-uri, reprezintă cel mai mare risc de infectare. Anchetele epidemiologice au scos la iveală faptul că multe persoane s-au infectat după ce au participat la astfel de evenimente private, fără să respecte regulile sanitare. Am discutat deja cu operatorii, multe evenimente au fost deja anulate. Sper ca lumea să înțeleagă că aceste măsuri au scop exclusiv preventiv. Sperăm ca rata incidenței să scadă suficient de mult după aceste 10 zile, astfel încât să putem să revenim asupra acestor hotărâri”, a declarat Abrudean.

Restricțiile vor fi ridicate doar în momentul în care rata incidenței noilor cazuri va fi egală sau mai mică de 1,5 la mia de locuitori.

Unitățile administrativ teritoriale pe raza cărora incidența cazurilor de COVID-19 depășește 1,5 la mia de locuitori și se aplică aceste restricții sunt: Gherla, Dej, Cluj-Napoca, Florești, Apahida, Căianu, Cășeiu, Câțcău, Cuzdrioara, Feleacu, Mintiu Gherlii, Mociu, Săcuieu, Sâncraiu, Sic, Vadu.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza