OFICIAL! Cele mai mari festivaluri ale verii s-au anulat! Organizatori: ”Din păcate e prea multă incertitudine cu privire la măsurile de siguranță și sănătate pe care ar trebui să le implementăm”

by Cristina Mihaila

După câteva săptămâni de așteptare, fanii UNTOLD, NEVERSEA și ELECTRIC CASTLE au primit o veste proastă. Din cauza pandemiei, festivalurile din acest an au fost reprogramate pentru vara anului 2021.

”În contextul incertitudinii care planează asupra industriei de evenimente, a continuării condițiilor stricte prin care oamenii pot lucra împreună dar și a faptului că Ministerul Culturii a trimis în Parlamentul României un proiect de lege care interzice organizarea evenimentelor cu peste 1000 de persoane până pe 31 august 2020, considerăm necesar să ne asumăm noi o decizie finală, care să ofere claritate tuturor celor care așteptau festivalurile din această vară.

Cu inima frântă, dar cu certitudinea că luăm cea mai bună decizie pentru sănătatea și siguranța tuturor românilor, luăm decizia de a amâna UNTOLD și NEVERSEA din acest an, pentru anul 2021”, anunță organizatorii UNTOLD și NEVERSEA.

Bilete și abonamentele deja achiziționate rămân valabile pentru anul 2021, iar cei care nu vor putea participa își vor putea recupera banii.

”Suntem extrem de recunoscători celor peste 95% dintre cumpărătorii de bilete și abonamente la festivalul din acest an, care le-au transformat în varianta ANYTIME. Pentru toată această încredere vă mulțumim și vă promitem că veți avea parte de cele mai frumoase experiențe la oricare dintre următoarele 3 ediții veți decide să participați! Toți cei care nu au ales alternativa ANYTIME PASS, vor putea opta în termen de 30 de zile de la data anunțării ediției 2021, pentru transferarea biletului pentru ediția de anul viitor sau pentru a primi un voucher valoric care va putea fi folosit la achiziționarea altor produse ale organizatorilor. Cei care se vor afla în imposibilitatea de a participa la ediția din 2021 vor putea opta pentru refund în perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2021, conform OUG.70 din 14.05.2020”, au mai precizat organizatorii.

După 7 ani consecutivi în care ne-au dat întâlnire la Castelul din Bonțida, și organizatorii Electric Castle s-au văzut nevoiți să facă anunțul trist. Ediția din acest an nu va putea avea loc în condițiile pandemiei de coronavirus, așa că festivalul a fost amânat pentru anul viitor, în perioada 14-18 iulie.

”Organizarea festivalului înseamnă un an întreg de muncă, incluzând două luni necesare construirii lui. Chiar acum ar fi trebuit să fim la Bonțida pentru a contura lumea EC. Din păcate e prea multă incertitudine cu privire la măsurile de siguranță și sănătate pe care ar trebui să le implementăm, restricțiile de călătorie pentru perioada următoare și alte detalii pe care le plănuim în avans pentru a putea livra experiența mult așteptată. Nici de la autorități nu am primit până acum răspunsuri referitoare la detalii specifice, de planificare sau în legătură cu situația festivalului. Sănătatea și siguranța voastră au fost întotdeauna prioritatea noastră absolută și, din păcate, în acest moment, nu există un scenariu ideal în care festivalul să se desfășoare în deplină siguranță. Având în vedere toate aceste aspecte, am decis să alegem calea cea mai sigură și să amânăm EC8 pentru 14 – 18 iulie 2021”, au anunțat organizatorii pe paginile de socializare.

Pentru cei care și-au cumpărat deja bilete și abonamente, și nu sunt puțini, există vești bune. Pe de o parte, acestea vor fi valabile pentru ediția de anul viitor, fără alte modificări de tarife. În plus, organizatorii vor încerca să mențină în mare măsură line-up-ul anunțat anul acesta, astfel încât publicul să aibă ocazia să-și întâlnească artiștii preferați. De asemenea, organizatorii promit că vor găsi soluții și pentru cei care doresc să își recupereze totuși banii pe abonamente.

”Ce urmează acum? În primul rând, biletele voastre sunt în siguranță. Toate biletele achiziționate vor fi valabile pentru ediția din 2021. Cei care nu vor putea participa vor avea la dispoziție și alte opțiuni. Vom reveni cu detalii în zilele următoare, iar până atunci vă mulțumim anticipat de răbdare.

În al doilea rând, planul nostru e să reconfirmăm toți artiștii anunțați pentru 2021 și să reorganizăm lucrurile. Vom anunța detalii pe măsură ce avem informații noi.”, au mai transmis organziatorii.

UNITED – o inițiativă unică a organziatorilor de festivaluri

În timpul pandemiei, organizatorii acestor evenimente au dat dovadă de solidaritate și au creat o platformă comună pentru a sprijini comunitatea medicală și pe toți cei afectați de COVID-19.

”Ne-am arătat sprijinul în batalia anti Covid-19 în toată această perioadă prin campania UNITED, am susținut toate măsurile și am îndrumat fanii festivalurilor să respecte toate indicațiile impuse de autoritățile din România.

Totodată, am ținut legătura strânsă și cu alți organizatori de evenimente din țară și din străinătate, deoarece, în această perioadă de incertitudine, am vrut să fim convinși că în orice situație vom fi pregătiți cu cele mai bune decizii, punând pe primul loc siguranța și sănătatea voastră, a festivalierilor, a partenerilor noștri, a locuitorilor orașelor Cluj-Napoca și Constanța, a artiștilor și, nu în ultimul rând, a miilor de oameni implicați cu atâta pasiune în organizarea evenimentelor”.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza