O nouă viață pentru castelele din Cluj. Acestea vor fi pregătite pentru a atrage cât mai mulți turişti

by admin

Muzeele din Cluj-Napoca încep să prindă contur. Restaurarea fațadelor Palatului Bánffy din centrul Clujului este aproape de final. Muzeul Etnografic se va extinde cu o suprafața de pădure și spațiu unde vor fi amplasate mai multe obiective. Pentru acest lucru urmează să se execute licitația. Consiliul Județean are 2 milioane de euro prinși în buget pentru anul acesta pentru acest proiect.

„Va fi cel mai mare parc de 47 de hectare, în aer liber. Este proiectul norvegian unde vom face o extindere a Muzeul Etnografic. Vom face scenă de conferințe, de întâlniri, o arhivă pentru obiectele pe care le are muzeul. Zonă pentru bicicliști, zonă de picnic, de expoziții. Este un proiect complex. Acolo va fi cel mai mare parc pe care îl va avea Clujului”, declară pentru Servus Cluj, Alin Tișe.

Totodată, după o lungă perioadă de timp vor începe lucrările pentru “Restaurarea, conservarea și punerea în valoare a ansamblului monument istoric castel Banffy”.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă valorificarea patrimoniului cultural – Ansamblul Monument istoric Castel Banffy din satul Răscruci, comuna Bonțida, în vederea îmbunătățirii climatului socio-cultural local. Acesta este în deplină concordanță cu obiectivul priorității de investiții care urmărește, de asemenea, prin conservarea, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural și a identității culturale, impulsionarea dezvoltării locale.

Prin proiect se propune atat restaurarea castelului, cât și a parcului în vederea realizării unui centru cultural reprezentativ pentru județul Cluj, care să permită organizarea de evenimente culturale / educative, precum și deschiderea pentru publicul larg (comunitatea locală, vizitatori).

Valoarea totală a proiectului este de 38.813.721,08 lei.

Valoarea totală eligibilă este de 19.526.036,84 lei din care:

Valoarea totală neeligibilă este de 19.287.684,24 lei și se suportă din bugetul Județului Cluj.

Perioada de implementare a proiectului este de 75 luni, respectiv între data 04.10.2017 și data 31.08.2022.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza