O nouă premieră în cercetare pentru UBB! va găzdui primul birou EIT Digital din România

by Christian Suciu

Universitatea Babeș-Bolyai din  Cluj-Napoca (UBB) va găzdui primul birou regional al EIT Digital, structură inovatoare a Comisiei Europene, birou care va fi inaugurat miercuri, 4 octombrie 2023, la Cluj-Napoca, alături de o serie de programe de studiu EIT Digital, la care sunt înmatriculați peste 150 de studenți.

Evenimentul va avea loc în data de 4 octombrie 2023, la ora 17.30, în clădirea NTT Tower 2, etajul 9, în Hubul UBB de inovare pentru studenți, Science Cafe.

Prezența EIT Digital la Cluj-Napoca și în România este menită să amplifice viziunea globală a EIT, care urmărește crearea unui ecosistem paneuropean deschis componentelor inovative ale societății, facilitarea integrării perfecte a tehnologiei, talentelor, competențelor, afacerilor și capitalului, adaptate în mod special nevoilor antreprenoriatului digital, prin generarea unor colaborări între corporații europene de top, IMM-uri, startup-uri, universități și institute de cercetare.

„Deschiderea primului birou EIT Digital din România la Cluj-Napoca, la Universitatea Babeș-Bolyai, este o decizie foarte importantă, în condițiile în care colaborarea EIT cu UBB vine ca o expresie a angajamentului EIT de a susține inovația digitală și de a genera legături solide între instituțiile de învățământ și mediul economic. Având în vedere dinamica intensă a mediului economic și tehnologic din Cluj-Napoca, dar și prestigiul și implicarea UBB în comunitate, Universitatea noastră a fost considerată partenerul firesc pentru EIT Digital. Se reafirmă astfel rolul pe care UBB îl are în strategia EIT Digital pentru Europa de Est. Deschiderea biroului național EIT Digital la Cluj și inaugurarea primului program de master în Securitate Cibernetică din România la Facultatea de Matematică și Informatică sub egida EIT Digital sunt elemente de referință în a poziționa UBB și Cluj-Napoca în zona europeană de top a educației, cercetării și inovării în Informatică”, afirmă rectorul UBB, prof. dr. Daniel David.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza