O fostă perlă a taberelor clujene renaște: Cabana Blăjoaia

by Bianca Baraboi

Pentru mulți clujeni Cabana Blăjoaia trezește multe amintiri. Rămasă pustie de câțiva ani buni, acum cabana revine la viață. Intrată în posesia Universității Babeș-Bolyai, după renovare aceasta va deveni o bază de practică studențească.

Cabana Blăjoaia, reprezenta cea mai căutată tabără din judeţul Cluj, datorită în special peisajelor mirifice oferite de zona de munte a Parcului Natural Apuseni, dar și focurilor de tabără din zonă. După o istorie posdecembristă tumultoasă, în care cabana a fost plimbată prin mâinile mai multor proprietari care nu au investit mai nimic acolo, i-a surâs norocul și a ajuns în proprietatea Universitatea Babeş-Bolyai. Acesția și-au propus să-i dea o nouă viaţă, să o repare, extindă și modernizeze astfel încât să corespundă cerinţelor actuale și își doresc să o transforme într-o baza de practică studențească. Au reușit, prin îndemânarea unei echipe de achitecți talentați, să păstreze farmecul de odinioară al acesteia, să armonizeze extinderile sub forma unui concept unitar și, cred că cel mai important, au făcut asta cu respect pentru integrarea cladirii în peisajul minunat local, rezultând un obiect cu o arhitectură de calitate care face cinste renumelui si prestigiului beneficiarului, a transmis Claudiu Salanță, arhitect șef al Clujului.

Echipa de proiect este formată din Arh. Alexandru Mociran (șef de proiect), arh. stag. Cristina Colis, arh stag. Monica Elisei, intern (practicant) Mark Costin arh. Cezar Cimpeanu (vizualizare).

sursa: Claudiu Salanta-facebook

Te-ar putea interesa si

Comenteaza