O campanie care aduce zâmbete. Împreună înveselim 1 Iunie în secțiile de oncopediatrie!

by Oana Spiru

În România, peste 1.000 de copii petrec luni de zile în spital, iar secțiile de oncopediatrie le devin a doua casă. Mirela Retegan și Gașca Zurli vor aduce zâmbetul pe buzele copiilor bolnavi de cancer, internați la secția de oncopediatrie din Cluj.

Anul acesta, de 1 Iunie, vor să ajungă, din nou, la fiecare copil internat în secțiile de oncopediatre cu zâmbete și cadouri, cu mesaje de încurajare de la oameni și de la persoane cunoscute publicului larg.

„Pregătim pachete cu cadouri surpriză pentru cei aproape 1.000 de copiii internați în spitalele de oncopediatrie din România, lucruri care să îi bucure și cu care să își ocupe timpul. Am cooptat în campanie și au răspuns invitației mai multe vedete pe care copiii le iubesc, le cunosc de la TV, din muzică, etc. Aceștia vor înregistra mesaje video pentru acești copii, iar pe 1 iunie cineva din spital va merge la pătuțul copilului și îi va arăta surpriza. Din păcate acum nu vom putea intra în spitale, dar copiii vor avea parte de spectacol în stradă. De la geamurile spitalelor vor putea să ne salute și să se bucure de prezența noastră acolo. Este o campanie curată și foarte simplă care aduce foarte multă bucure”, declară Mirela Retegan pentru Servus, Cluj!

Pe coridoarele secțiilor de oncopediatrie viața se numără în zile. În zile mai bune și mai puțin bune. Toate discuțiile se învârt în jurul analizelor, chimioterapiei, citostaticelor.

Pentru un copil diagnosticat cu cancer, copilăria înseamnă citostatice, radioterapii, tratamente lungi, costisitoare și chinuitoare, sute de ace și perfuzii care le străpung mânuțele, 4 pereți și un pat de spital. Pentru părinții lor înseamnă o viață în așteptare din care nu au certitudinea că ies cu bine.

În ultima săptămână din luna mai, Caravana Zurli se va transforma în curierul iubirii și va ajunge, pe rând, la 9 spitale de oncopediatrie din țară, pentru a le oferi cadourile celor mici.

Mirela Retegan și Gașca Zurli și-au propus să le deseneze zâmbete pe chip! Au început cu un spital, acum 10 ani. Acum au ajuns la 9 spitale și aproape 1000 de copii pentru care pregătesc, de câteva ori pe an, suprize Zurli – jucării, jocuri, cărți, produse de igienă sau pijamale.

Cu ce poți să ajuți astăzi? Donează o sumă, oricât de mică, pentru cadourile copiilor din secțiile de oncopediatrie. Convinge câțiva prieteni să participe și ei!

Fii Ajutor Zurli! Împreună înveselim 1 Iunie în secțiile de oncopediatrie din 9 spitale românești!, completează Mirela.

DONEAZĂ AICI: https://nouageneratie.galantom.ro/fundraising_pages/view?id=19551

Fiecare donație se transformă într-un cadou care înseamnă un mesaj de iubire. Obiectivul campaniei este să strângă fondurile necesare pentru 1.000 de cadouri!

Mesaje de Iubire pentru Copiii cu Branule este o campanie inițiată de Mirela Retegan și susținută de Fundația Zurli. În decursul ultimilor ani, fondatoarea Zurli a reușit să ajungă în secțiile de oncopediatrie, la copiii bolnavi de cancer și la părinții lor, de câteva ori pe an, în orașe precum București, Craiova, Timișoara, Cluj Napoca, Tg. Mureș, Iași, Constanța, Brașov.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza