Noaptea Muzeelor va avea loc în acest weekend la Cluj-Napoca. Vezi care va fi programul acestei ediții

by admin

Noaptea Europeană a Muzeelor va avea loc în acest weekend la Cluj-Napoca, sâmbătă, 12 iunie, după ce ediția de pandemie din anul trecut s-a desfășurat strict în mediul virtual. Lumea universitară, a instituțiilor muzeale și a centrelor culturale au pregătit o ediție hibrid, în care itinerarul expozițiilor deschise pentru vizitare este armonizat cu diverse evenimente speciale – ateliere, recitaluri, proiecții de film, spectacole de teatru de păpuși – dar și cu programe desfășurate exclusiv online.

La acest program participă cu expoziții și manifestări artistice deschise publicului, următoarele muzee, centre culturale și galerii: Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Centrul Cultural German Cluj-Napoca, Casino – Centru de Cultură Urbană, Turnul Croitorilor – Centru de Cultură Urbană, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Institutul Francez din Cluj-Napoca, Muzeul Mitropoliei Clujului, Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, Muzeul Zoologic al Universității „Babeș-Bolyai”, Centrul de Interes.

Un program exclusiv online, la un click distanță, vor pregăti: Muzeul Virtual și Documentar al Holocaustului din Nordul Transilvaniei al Universității „Babeș-Bolyai”, Muzeul de Mineralogie al Universității „Babeș-Bolyai”, Muzeul Alexandru Duma al Universității „Babeș-Bolyai”, Vivariul Universității „Babeș-Bolyai”, Muzeul de Paleontologie și Stratigrafie al Universității „Babeș-Bolyai”, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Muzeul Memorial David Prodan al Universității „Babeș-Bolyai”, Muzeul de Istorie al Universității „Babeș-Bolyai”.

Evenimentul Noaptea Muzeelor este coordonat la nivel local de Centrul de Cultură Urbană al Primăriei municipiului Cluj-Napoca. Rețeaua Națională a Muzeelor din România este partenerul oficial al evenimentului la nivel internațional și coordonează organizarea și promovarea acestuia în România.

Mai multe detalii legate de oferta culturală prezentată de Noaptea Muzeelor 2021 la Cluj-Napoca găsiți pe site-ul evenimentului: www.noapteamuzeelorclujnapoca.ro. Evenimentul „Noaptea Muzeelor 2021” se va desfășura cu respectarea măsurilor legale privind combaterea și prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Foto: Facebook/ Noaptea Muzeelor Cluj

Te-ar putea interesa si

Comenteaza