Nicolae Ciucă va fi interimar la Ministerul Apărării

by Oana Spiru

Premierul Nicolae Ciucă va prelua, ca interimar, portofoliul Apărării, rămas vacant după demisia lui Vasile Dîncu. Propunerea de interimat a ajuns, luni la prânz, la Palatul Cotroceni, la fel ca și demisia lui Dîncu. Biroul Politic Național al PSD se întrunește, luni seara, pentru a desemna un nou ministru. Au fost vehiculate numele lui Mihai Tudose și Mihai Fifor pentru preluarea conducerii MApN, dar la vârful partidului sunt dezmințite aceste variante.

Conform digi24.ro, o altă ipoteză ar fi aceea a unui schimb de ministere, între PSD și PNL, care să-l vizeze și pe liberalul Virgil Popescu. Mai exact, PSD ar putea să cedeze Ministerul Apărării, la schimb cu cel al Energiei.

Întrebat, luni, la Palatul Parlamentului, dacă există posibilitatea ca PSD să cedeze Ministerul Apărării Naţionale liberalilor, Ciolacu a spus:

„Este posibil orice în politică. (…) Haideţi să nu intrăm într-o zonă de supoziţii. Eu am spus că este posibil orice, se poate negocia. Întotdeauna când există o coaliţie avem şi astfel de dialoguri”. Ciolacu nu a vrut să discute despre eventuale nume din PSD care ar putea să preia portofoliul de la Apărare, dar a spus că din profilul candidaţilor ar trebui să existe condiţia ca aceştia să fi făcut armata. „Câţiva ani mai avem de unde alege dintre cei care au făcut armata”, a spus el.

Vasile Dîncu și-a dat demisia, luni dimineața, din funcția de ministru al Apărării. ”Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul Suprem al Armatei”, a anunțat Vasile Dîncu pe Facebook.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza