Moneda din argint cu tema Constantin Brâncuși a fost lansată în circuitul numismatic la sediile BNR! Află cu cât se poate cumpăra!

by Bianca Baraboi
sursa foto: bnr.ro

O monedă din argint cu tema Constantin Brâncuşi – Surse româneşti şi perspective universale a fost lansată de Banca Naţională a României în circuitul numismatic, începând cu data de 26 ianuarie 2024.

Într-un comunicat al BNR, se arată că aversul monedei prezintă o parte din clădirea Muzeului Naţional de Artă din Timişoara, inscripţia “ROMANIA” în arc de cerc, stema României, valoarea nominală “10 LEI” şi anul de emisiune “2024”. Pe cealaltă parte, moneda redă portretul şi numele sculptorului Constantin Brâncuşi şi anii între care acesta a trăit, 1876-1957.

Caracteristicile monedei sunt următoarele:

MetalArgint
Valoare nominală10 lei
Titlu999‰
Formărotundă
Diametru37 mm
Greutate31,103 g
Cantzimțat
Calitateproof
Avers
Revers
sursa: bnr.ro

Monedele din argint sunt ambalate în capsule de metacrilat transparent și sunt însoţite de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Sunt doar 5.000 de piese puse la vânzare iar prețul pentru o monedă este de 460,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate.

Monedele din argint cu tema Constantin Brâncuși – Surse românești și perspective universale au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Informații cu privire la achiziția monedelor se regăsesc pe site-ul Băncii Naționale a României, secțiunea Numismatica.

sursa info: bnr.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza