Ministrul Transporturilor, în vizită pe șantierul autostrăzii Transilvania: ”În spatele meu vedeți PNRR în realitate”

by Cristina Mihaila

Ministrul Transportul, Cătălin Drulă, se află astăzi în vizită pe șantierul Autostrăzii Transilvania. Acesta s-a arătat mulțumit de ritmul lucrărilor și a subliniat faptul că marile proiecte de infrastructură vor fi finanțate prin prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

”Până acum am vorbit despre un plan, despre viitor. În spatele meu, în dreapta, în stânga, vedeți PNRR în realitate. Este unul dintre sectoarele de autostradă pe care l-am propus Comisiei Europene pentru finanțare prin PNRR, este un lot din austostrada Transilvania care continuă de la Nădășelu până la Poarta Sălajului. Se lucrează foarte bine, dintre cele 4 proiecte propuse pt finanțare, este primul pe care se și lucrează. Vom intra în perioada următoare, anul viitor cu A7, cu A1. Aici este un lot complicat, pe care sunt 12 milioane de metri cubi de săpătură, viaducte, dealuri ale Transilvaniei, prin natura lor dificil de abordat”, a declarat Drulă.

Acesta a prezentat și stadiul următoarelor loturi din Autostrada Transilvania, după Poarta Sălajului, spre Zalău.

”Avem în licitație un lot foarte complicat, de 40 de km de la Poarta Sălajului până la Nușfalău, avem un tunel de 3 km prin masivul Meseș. S-au depus candidaturile, este o licitație în două etape. În 22 iunie se vor depune documentele celor selectați pe lista scurtă, iar în iulie vom anunța cine sunt cei 6 care vor depune ofertele.

Mai departe, de la Nușfalău la Suplacu de Barcău este un contract semnat cu o firmă din Turcia, în aproximativ două săptămâni vom emite autorizația de construire și vor începe lucrările. De la Suplacu la Chiripiș, unde avem acel mare viaduct de la Suplacu, sunt în evaluare ofertele deja depuse. Săptămâna viitoare se finalizează raportul tehnic și se deschide etapa financiară.

Urmează lotul de la Chiripiș la Biharia, unde este semnat un contract cu o firmă românească. Acolo există încă o discuție pe proiectul tehnic. Din investigațiile pe teren au reieșit niste soluții mai complexe de stabilizare, sunt încă în discuții cu Compania de Dumuri și luna următoare vor lua o decizie privind opțiunile de continuare”, a aexplicat ministrul Transporturilor.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza