Ministrul Sănătății: “Bonuri de masă în valoare de 100 de lei pentru cei care se vaccinează anti-Covid” / Cîțu: “Este un proiect pilot”

by Cezar Leizeriuc

Vești bune pentru românii care vor să se vaccineze. Imunizarea împotriva COVID-19 cu schema completă – două doze de vaccin Pfizer, Astra Zeneca, Moderna sau o doză de vaccin Johnson&Johnson, va fi premiată cu bonuri de masă în valoare de 100 de lei, a specificat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, la finalul ședinței coaliției de guvernare de marți.

Ioana Mihăilă a precizat că măsura a fost “agreată” la nivelul coaliției și se adresează exclusiv persoanelor care se vor vaccina de acum încolo, nu și celor deja vaccinate. De cealaltă parte, premierul Florin Cîțu a precizat că este vorba despre un proiect pilot. Măsura nu se aplică imediat, ci după ce Guvernul va adopta un act normativ în acest sens, conform HotNews.

“Am agreat o măsură care a fost propusă, și anume bonurile de masă pentru cei care se vaccinează de acum încolo”, a explicat ministrul Sănătății. Totodată, Ioana Mihăilă a mai adăugat și că “urmează să vedem posibilitățile tehnice pentru a organiza loterii pentru persoanele vaccinate”.

Și premierul Florin Cîţu a anunţat că în coaliţie s-au purtat discuţii despre demararea unui proiect pilot prin care persoanele care se vaccinează să primească un voucher în valoare de 100 lei.

De asemenea, va exista şi o loterie care e posibil să funcţioneze după modelul ANAF cu bonurile fiscale.

“Am fost de acord să începem aceste proiecte pilot, să vedem cum vor funcţiona ele, cu vouchere de câte 100 lei şi o loterie şi vom aloca şi aici bani. Banii vor veni de la Ministerul Sănătăţii, deja există un program acolo. La Ministerul Sănătăţii cel cu vouchere, cel cu loteria, cred că va trebui să mergem la Ministerul Economiei. Vom vedea în funcţie de cum merg proiectele. În iarnă au mai fost făcute astfel de programe. Am alocat sume pentru medicii de familie. Ştiţi foarte bine că acele sume nu au fost cheltuite. Propunerea mea în coaliţie a fost să pornim cu un program mai mic şi dacă resursele vor fi epuizate, vom aloca noi resurse”, a explicat Florin Cîţu la finalul şedinţei coaliţiei care a avut loc la Parlament, potrivit sursei citate.

Forma finală a actului normativ ce urmează să fie adoptat de Guvern nu este cunoscută în acest moment. Dacă măsura se va adresa tuturor persoanelor care se vor vaccina de acum încolo sau va fi un proiect pilot mai restrâns va aparține Guvernului, conform reprezentanților Ministerului Sănătății.

Măsura s-ar putea aplica din luna septembrie, după rectificarea bugetară.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza