Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: ”De săptămâna viitoare am putea începe vaccinarea prioritară a personalului din învățământ”

by Cristina Mihaila

Din analiza făcută astăzi, 21 Februarie, împreună cu CNACAV, rezultă că este posibil ca vaccinarea prioritară a personalului din sistemul de învatamant să demareze chiar în această săptămână, a anunțat ministrul Sorin Cîmpeanu. Decizia va fi luată mâine.

Pentru programare, va trebui ca fiecare ISJ și fiecare universitate să furnizeze cât mai rapid către DSP listele nominale cu personalul din învățământ care dorește să se vaccineze în aceste centre dedicate (grupat în funcție de vârstă, sub și peste 55 ani). Operațiunea va dura cca. o săptămână. Locațiile centrelor locale de vaccinare prioritară a personalului din învățământ sunt deja cunoscute (spre exemplu, pentru București, se are în vedere organizarea a 22 de linii de vaccinare în complexul ROMEXPO).

Până acum s-au vaccinat 42.000 angajați ai sistemului de învățământ, din care 21.000 au făcut și rapelul. Acest număr nu include personalul din învățământul superior medical – personal care, deși este angajat în sistemul de învățământ, a fost înregistrat la vaccinare în categoria “personal medical”.În acest moment, în platforma de vaccinare s-au înregistrat 128.817 angajați din sistemul de învățământ (fără medicii din învățământul superior medical).

Te-ar putea interesa si

Comenteaza