Ministrul Dâncu, semnal de alarmă privind acțiunile Rusiei în cadrul ședinței de la Brest

by Christian Suciu

Ministrul Apărării Vasile Dâncu a participat în zilele de Miercuri și Joi la o ședință informală a miniștrilor apărării din Uniunea Europeană desfășurată în orașul francez Brest unde și-a expriat îngrijorarea față de acțiunile Rusiei.

Potrivit comunicatului oferit de către MApN, în cadrul întrunirii au participat și reprezentanți ai ONU, NATO și ai Parlamentului European pentru a discuta problemele din diferite zone militare UE.

În declarațiile sale, Dincu a subliniat și influența negativă a grupării sus-menționate în zonele de conflict, care contribuie la deteriorarea stării de securitate și are un efect destabilizator, interferând în eforturile operaționale ale UE. Oficialul român a subliniat, de asemenea, importanța cooperării și dialogului strâns cu NATO și ONU, precum și sinergiile între eforturile operaționale de combatere a efectelor negative ale ingerinței acestor actori, exprimând sprijinul României pentru astfel de eforturi.

În a doua zi a întâlnirii, dezbaterile au început cu o sesiune pe teme de actualitate, în cadrul căreia miniștrii apărării au discutat despre situația securității din Ucraina și granița țării cu Federația Rusă generată de desfășurarea masivă de trupe, inclusiv despre rezultatele unei recente vizita în Ucraina a Înaltului Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell.

Dincu și-a reiterat îngrijorarea cu privire la întărirea prezenței militare ruse în Vecinătatea Estului, spunând că, alături de alte acțiuni hibride, astfel de acțiuni se înscriu într-o strategie mai amplă a Federației Ruse de creștere a influenței în zonele de interes, limitând totodată călătoria europeană. a statelor vecine. El a subliniat, de asemenea, importanța cooperării și coordonării cu NATO și SUA pentru a detensiona situația din zonă.

În marja întâlnirii informale, Dincu a avut o întrevedere cu ministrul francez al Forțelor Armate, Florence Parly, pentru a discuta puncte de pe agenda bilaterală în context NATO și UE.

sursa: agerpres.ro

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

tudy 14/01/2022 - 13:06

Ma lasi……zau e grav.. nu mai spune de aceea le-ai inghetat salriile la militarii activi si scazut pensiile la pensionarii militari in timp ce la MAGISTRATI LE-ATI CRESCUT PENSIILE SI SALARIILE CU 20%….pe cine vreti sa mai mintiti…MERGETI CU MAGISTRATII LA RAZBOI IN ACEST CAZ PE CARE II IUBITI MAXIM!!!
DEMISIA DOMNULE Dancu Vasile!! pt bataia de joc la adresa rezervistilor!!!

Raspunde
clujean 17/01/2022 - 16:29

Hai sictir ma “rezervistule” !!!!!! Spune-ne ma, in mort.ii ma-tii, la ce varsta te-ai pensionat, ce pensie ai si ce ca.cat ai facut TU PERSONAL in armata romana, de la inrolare si pana la pensionare ???

Raspunde

Comenteaza