Ministrul Dâncu anunță că legea privind serviciul militar voluntar ar putea ajunge curând în circuitul pentru aprobare

by Christian Suciu

Ministrul Apărării Vasile Dâncu a anunțat că interesul tinerilor privind înrolarea voluntară este unul ridicat pe rețelele de socializare precum Facebook-ul iar legea privind serviciul militar voluntar ar putea curând intra în circuitul avizării.

„ Se lucrează și la legea pentru serviciul militar voluntar, pentru pregătirea voluntară, unde avem, cel puțin pe Facebook, deocamdată, foarte multe solicitări, întrebări de la tinerii care vor să facă serviciul militar. Se deschide și asta. au început o carieră militară pentru ei, dar în aceste condiții de război, văzând toate aceste lucruri oribile, oamenii simt nevoia, și este un lucru destul de bun, să fie pregătiți pentru orice fel de situație. Mâine, cred, noi vom avea o discuție finală și vom trimite proiectul pentru a fi aprobat. Am discutat despre acest proiect cu alte categorii din sistemul de ordine publică și apărare, nu suntem doar noi, ci vom supune spre aprobare și altor ministere și vom o vom face în scurt timp.” a transmis socio-democratul.

Potrivit acestuia interesul pentru a face parte din rezerviștii aratei române a crescut în ultima perioadă, în prezent fiind depuse peste 1400 de cereri. În funcție de grad, studii și modul de evaluare ales acestea vor fi plătite cu aproximativ 3.000 de lei.

sursa:agerpres.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza