Ministrul Cseke Attila: ”Nu mai avem experți în construcții. Sistemul va trebui schimbat radical”

by Cristina Mihaila

Aflat într-o vizită la Cluj, Ministrul Dezvoltării Cseke Attila a declarat război construcțiilor ilegale, care nu respectă reglementările în vigoare. Acesta a subliniat că țara noastră nu mai are suficienți experți în domeniu, iar cei care au mai rămas sunt depășiți.

”Avem următoarea situaţie: experţi pe diverse domenii de construcţii avem 572 în România, din care 51% au vârsta de peste 70 de ani, 22% au vârsta între 60 şi 70 de ani. Cu respectul pentru generaţia mai în vârstă, această perspectivă nu este una îmbucurătoare. Va trebui schimbată, prin posibilitatea accesului în acest domeniu al expertizei pe construcţii şi pentru tineri sau mai tineri specialişti.

Din păcate, pe anumite domenii de expertiză, cum este securitatea la incediu, unde este situaţia cea mai evidentă, s-a format o adevărată castă, în care nu poţi intra. Sunt numai anumiţi experţi care fac această expertiză. În total, pe securitatea la incendiu astăzi sunt 41 de experţi, din care 18 sunt în Bucureşti. În 24 de judeţe nu avem niciun expert în securitate la incendiu”, a declarat Cseke Attila, potrivit cluj24.ro.

Ministrul a participat joi la o întâlnire cu președintele și vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, în cadrul căreia au fost analizate principalele proiecte de dezvoltare aflate în implementare la nivelul juețului, în special proiectul de edificare a Spitalului Pediatric Monobloc.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza