Miercurea Sirenelor, un nou exercițiu de alarmare publică pe 28 februarie

by Bianca Baraboi

Miercuri pe 28 februarie de la ora 10, va avea loc din nou Miercurea Sirenelor, un nou exercițiu de
alarmare publică realizat de ISU Cluj.

Tot miercuri se sărbătoresc 91 de ani de Protecție Civilă în România. Acest termen cuprinde atât măsuri preventive menite să reducă impactul situațiilor de urgență sau al dezastrelor viitoare, cât și ajutorul acordat populațiilor afectate în urma unei calamități.

Cu această ocazie, s-a anunțat faptul că va avea loc un nou exercițiu de alarmare publică „Miercurea Sirenelor”. Exercițiul este programat miercuri, 28 februarie 2028, începând cu ora 10.00, în tot județul Cluj.
Precizăm faptul că acest demers presupune doar verificarea sistemelor de alarmare, iar populația nu trebuie să intre în panică la auzul sirenelor. Totodată, exercițiul se va desfășura la nivel național și nu presupune luarea vreunei măsuri suplimentare de către cetățeni.

Este foarte important să transmitem mesaje preventive și către tânăra generație. Drept urmare, pompierii clujeni vor fi prezenți în unitățile de învățământ din Cluj-Napoca, Turda, Dej sau Gherla.
În paralel au fost reluate Campaniile Naționale de Informare Preventivă, în care sunt distribuite materiale informative prin intermediul inspectorilor ISU Cluj și a ecranelor din mijloacele de transport în comun, precum și cu ajutorul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență.
Nu în ultimul rând, vă anunțăm faptul că porțile subunităților ISU Cluj sunt deschise în această săptămână pentru cei care vor să vadă
tehnica noastră de intervenție.
Vă așteptăm să fiți alături de noi!

sursa info: ISU Cluj

Te-ar putea interesa si

Comenteaza