Medicii clujeni se așteaptă la un nou val al pandemiei. Manager SCJU Cluj: „Suntem pregătiți din punct de vedere al resurselor”

by Oana Spiru

Valul 4 al pandemiei pare inevitabil, iar în România, potrivit specialiştilor, se va vedea din toamnă. Acest nou val al pandemiei riscă să fie și mai agresiv decât cel anterior.

Prof.Univ.dr. Claudia Gherman, manager SCJU Cluj declară că medicii au trecut printr-o perioadă grea, plină de provocări. Totodată, aceasta susține că se așteaptă să urmeze un nou val al pandemiei, dar de această dată suntem pregătiți din punct de vedere al resurselor.

„Cred în valul patru al pandemiei pentru că este o evoluție pe care epidemiologii o prevăd într-un context științific, dar suntem pregătiți din punct de vedere al resurselor. Îmi doresc să fie un val mic și modest. E singurul proiect pe care mi-l doresc mic într-un imperiu mare, în care noi am luptat și vom lupta în permanență. Luna august este luna în care ne permitem prin rotație să ne luăm concediile astfel încât să ne reîncărcăm bateriile. Daca va fi nevoie din septembrie vom fi pe baricade”, declară Prof.Univ.dr. Claudia Gherman.

În același timp, Conf. Dr. George Dindelegan, spune că dacă lumea se vaccinează în cantitate mare, dacă reușește să păstreze anumite măsuri de protecție, există speranța ca numărul cazurilor care vin în valul patru să fie ușor de controlat.

„Din păcate se pare că așa evoluează epidemiile și ne așteptăm să crească numărul de cazuri. Sperăm să reușim să îl ținem sub control și am prefera ca noi, Spital Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, să ne ocupăm în special de partea de urgență traumatică, specificul nostru, mai puțin să blocăm locurile cu infecțioase”, explică Conf. Dr. George Dindelegan, medic chirurg la Chirurgie I.

În România sunt confirmate peste 125 de cazuri cu tulpina Delta şi sunt înregistrate cel puțin 6 decese, toate la persoane nevaccinate.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza