Masca de protecție nu mai este obligatorie la școală în două dintre situații. Ordinul dat de Ministerul Educației și al Sănătății

by admin

În urma ordinului comun luat de Ministerul Educației și al Sănătății, măsura prevede ca masca de protecție să nu mai fi obligatorie la școală în timpul orelor de sport care se desfășoară în aer liber și în timpul orelor de studiu a instrumentelor muzicale de suflat. Această decizie a fost anunțată de ministrul Sănătății la solicitarea ministrului Educației zilele trecute.

Elevii din învățământul primar, gimnazial și liceal vor purta masca de protecție pe toată perioada orelor de curs. De asemenea, la orele de specialitate din învățământul vocațional este obligatorie purtarea măștii de protecție, dar nu și în cazul orelor de studiu a instrumentelor de suflu. În acest caz este necesară asigurarea de spații individuale pentru exersare.

În cazul preşcolarilor, indiferent de vârstă, precum și în timpul tuturor orelor de educație fizică desfășurate în aer liber, masca de protecție nu este obligatorie.

Masca de protecţie este obligatorie pentru elevii din învăţământul primar, gimnazial şi liceal şi pentru studenţi şi va fi purtată în sălile de clasă, în timpul deplasării în incinta unităţii de învăţământ şi în timpul pauzelor, atât în interior, cât şi în exterior. La orele de specialitate din învățământul vocațional este obligatorie purtarea măștii de protecție, cu excepția orelor de studiu ale instrumentelor de suflat. În acest caz este necesară asigurarea de spații individuale pentru exersare”, au transmis miniștrii Educației și Sănătății.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza