Marșul Cluj Pride, sancționat cu 2.000 de lei pentru depășirea numărului de participanți: “La Nicula au participat 10.000 de persoane, oare virusul cum face diferența?”

by admin

Organizatorii marșului Cluj Pride 2021 au fost sancționați la o lună de la desfășurarea evenimentului, deoarece numărul participanților ar fi fost depășit conform legislației în vigoare. Aceștia s-au arătat destul de indignați de faptul că au primit amendă pentru marșul la care au defilat 1.000 de persoane, în timp ce pelerinajul de la Mănăstirea Nicula nu a fost penalizat, deși au participat 10.000 de oameni.

“Se pare că ne-am bucurat în van și am crezut în inocența noastră că marșul Cluj Pride s-a încheiat cu bine și fără repercusiuni. În data de 23 august, autoritățile “au întors armele” și a fost întocmit un proces verbal în lipsa președintelui Pride România, Andrada Popa, sancțiunea fiind în valoare de 2.000 de lei. Procesul verbal a fost servit la aproape o lună după, într-un dulce dar ironic spirit ardelenesc.

Am primit acest cadou ulterior cu toate că Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj declara în presă în data de 22 august că manifestarea publică s-a desfașurat fără incidente, singura sancțiune aplicată fiind un avertisment celor 3 persoane care au fost identificate cu un banner cu un mesaj instigător la adresa participanților”, au transmis reprezentanții Cluj Pride.

Nu putem să nu observăm dubla măsură a legislației actuale, dat fiind că înainte cu o săptămână de Marşul Cluj PRIDE, a avut loc la Mânăstire Nicula un pelerinaj religios de “Sf. Mărie”, la care credincioşii au mers în procesiune 10 kilometri, iar la aceasta au participat, potrivit relatărilor presei, aproximativ 10.000 de oameni. Când la un pelerinaj participă 10.000 de persoane, iar la un marş 1.000 de persoane, ambele desfăşurate în aer liber, oare virusul cum face diferența? Încă căutăm răspunsul”, transmis reprezentanții Cluj Pride.

Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi la marș vor să ne susțină în continuare să ne achităm și de această îndatorire de contribuabil la bugetul de stat. 

Asociația Pride a contestat în instanță și vom lupta împotriva a ceea ce considerăm a fi o nedreptate și discriminare. Dorim pe această cale să mulțumim și colegilor de la Asociatia Accept pentru sprijinul pe care ni l-au oferit în redactarea contestației. Vom folosi în continuare toate resursele de care dispunem pentru a ajuta și lucra pentru comunitatea pe care o reprezentăm”, au transmis membrii Cluj Pride.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza