Marinela Marc, despre Evaluarea Națională 2021: „Examenul va fi, în premieră, după o programă nouă și într-un format nou”

by Oana Spiru

Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a cât și Bacalaureatul vor fi cu prezență fizică, dar cu măsurile sporite de distanțare fizică. Conform Inspectorul școlar general al ISJ Cluj, Marinela Marc, elevii care sunt acum clasa a VIII-a vor susține examene de final de gimnaziu cu subiecte cu o structură diferită de a celor de până acum, ei fiind prima generație care a intrat în școală începând cu clasa pregătitoare și conform unui curriculum nou.

„Pentru copiii de clasa a VIII-a există un format nou al subiectelor la Evaluarea Națională. Este generația care a început clasa a V-a după programe școlare noi, iar examenul va fi, în premieră, după o programă nouă și într-un format nou. Copiii vor avea subiectul sub forma unei broșuri de vreo 10 pagini. S-au familiarizat cu subiectul, cu condițiile de examen. Sperăm să nu fie surprinși foarte tare, rezultatele la noi în județ au fost destul de bune. La clasa a XII-a încă nu știm dacă se va respecta metodologia de examen, în sensul arondării mai multor licee la un centru de examen sau Ministerul va da o derogare ca în anul școlar trecut astfel încât elevii să aibă posibiliatea să își desfășoare probele scrie în liceul în care studiază”, povestește Marinela Marc în cadrul emisiunii de pe Servus, Cluj!

Te-ar putea interesa si

Comenteaza