Marcel Ciolacu: Mă bucur că Rareş Bogdan i-a lămurit pe cei din PNL că trebuie mărite pensiile

by Oana Spiru

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că „se bucură foarte mult” că prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan i-a lămurit pe cei din PNL că trebuie mărite pensiile. Declarația vine după un anunț al ministrului Muncii, Marius Budăi, privind mărirea pensiilor, care a fost criticat de liberali pentru că nu a fost discutat în coaliție.

„Pe mine nu poate decât să mă bucure acest anunţ. Mă bucur foarte mult că Rareş Bogdan a lămurit pe cei din PNL că trebuie mărite pensiile. Prima ieşire a purtătorului de cuvânt al PNL a fost că nu este cazul să mărim pensiile. Înseamnă că au avut o discuţie internă şi au luat hotărârea că propunerea echipei PSD este corectă”, a spus Ciolacu.

„Aritmetica e că pensiile trebuie mărite cu 16%, să închidem cele 40% din lege, dar dacă ar fi discutat şi cu specialiştii partidului şi cu reprezentanţii Ministerului de Finanţe şi ai Ministerului Muncii, există acolo o progresie”, a adăugat el.

Ciolacu spune că e important că cele două partide sunt de acord că e nevoie de o creștere a veniturilor pentru pensionari, scrie digi24.ro.

„Cred că trebuie să avem discuţii cu mediul de afaceri şi să mărim salariul minim la 3000 de lei. Necesitatea măririi salariului minim este evidentă. Importantă e decizia, că am ajuns la un acord. Cred că au fost nişte propuneri prezentate la întâlnirea cu grupurile parlamentare. Noi megem cu aceste propuneri în coaliţie”, a mai spus Ciolacu.

Întrebat când ar putrea fi mărite pensiile, șeful PSD a răspuns: „Să nu legăm veniturile românilor de rotaţiile politice. Important e să avem o coerenţă în actul guvernamental. Să nu intrăm într-o zonă de speculaţii. Cred că avem şi un buffer la Ministerul de Finanţe, consistent, că Rareş Bogdan a rezolvat pensiile speciale în 30 de zile când a cerut votul românilor să ajungă la guvernare”, a spus el ironic.

Rareş Bogdan a spus recent că PNL vrea o creștere a pensiilor cu 16% şi că ministrul Finanţelor, social-democratul Adrian Câciu, trebuie să găsească o formulă de creştere a pensiilor sau „să plece acasă”.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza