Maratonul Wizz, amânat din nou. Când va avea loc

by Cristina Mihaila

Programat inițial pentru aprilie 2020, Wizz Air Cluj-Napoca Marathon 2020 a fost amânat din cauza pandemiei pentru perioada 7-8 noiembrie. Având în vedere însă faptul că numărul de cazuri noi de infectare cu SarsCov2 se menține ridicat, organizatorii au decis ca ediția de anul acesta să aibă loc doar în format virtual, urmând ca maratonul clasic să fie reprogramat abia în aprilie 2021.

Ediția virtuală a competiției va avea însă loc în 7-8 noiembrie. 1.0 Wizz Air Cluj-Napoca VIRTUAL Marathon se va desfășura sub sloganul ”Grow your wings together!”, pornind de la conceptul lansat în perioada pandemiei de clubul organizator, Runners Club: ”alergăm separat, concurăm împreună”.

Runners Club, împreună cu sponsorul oficial, Wizz Air, și cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, au luat această decizie în contextul în care nu pot avea certitudinea că evenimentul se poate desfășura în cele mai sigure condiții, dată fiind situația creată de pandemia de COVID-19, dar și pentru a împiedica extinderea ei în România.

”Considerăm că, în condițiile speciale ale acestei perioade, evenimentele care presupun participarea unui număr mare de alergători, chiar și în situația respectării tuturor normelor de siguranță sanitară, implică riscuri ce pot depăși capacitatea de control a oricărui organizator. Wizz Air Cluj-Napoca Marathon este spectacol, iar spectacolul are nevoie de spectatori, pentru că altfel nu își duce misiunea la capăt. Actorii, care în cazul nostru sunt alergătorii, maratoniștii, aleargă și pentru aplauzele publicului de la final, la fel ca actorii de teatru. Aceea este încununarea meritelor lor.De 9 ani încercăm să creăm o experiență pentru participanți, fie că sunt alergători, fie că sunt spectatori, pentru că experiențele sunt cele care creează amintiri. Anul acesta nu putem face asta, așa că am decis ca ediția a 10-a, aniversară, a Wizz Air Cluj-Napoca Marathon să aibă loc anul viitor”, a declarat Horațiu Morar, președintele fondator al Asociației Runners Club, organizatorul evenimentului.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza