Mănășturenii vor să oprească haosul imobiliar din zona La Terenuri: „Să fie o zonă cu spații verzi. Nu vrem și mai mult trafic aici”

by Oana Spiru

Locuitorii cartierului Mănăștur se opun construcției blocului de 13 etaje din zona La Terenuri, pe strada Parâng. Ace;tia au la care s-a despre discutat proiectul imobiliar anunțat, locuitorii au cerut rezervarea unor spații verzi în zonă.

Activistul Adrian Dohotaru spune că locuitorii din Mănăștur nu doresc haos imobiliar.

„Noi, mănășturenii care suntem prezenți aici, nu dorim acest ansamblu imobiliar indiferent de variantele care se prezintă. Am stabilit că daca se va veni cu o a 3-a variantă se va face o nouă petiție, așa cum am făcut o petiție pentru ca zona „La Terenuri” să fie refăcută. Totodată, având și prezența unor consilieri locali aici, care se opun acestei variante, am stabilit să ducă acest mesaj la primarul Emil Boc și să spună foarte clar că nu se dorește un ansamblu imobiliar aici urmând ca în noul plan urbanistic general să fie desemnatăca o zonă fără ansambluri imobiliare. Să fie o zonă cu spații verzi în continuarea bazei sportive care este destul de mică. Este foarte important să extindem spațiile verzi, să păstrăm grădinile, dar într-un mod formalizat, nu informal. De asemenea, este foarte important să gândim o soluție de parcare aici, nu de ansamblu imobiliar. Nu vrem haos imobiliar”, declară Adrian Dohotaru pentru Servus, Cluj!

La fața locului au fost prezenți consilieri locali din PNL, USR și UDMR. Aceștia le-au promis mănășturenilor că vor transmite conducerii municipiului problemele pe care le-au semnalat.

„Acest proiect de pe strada Taslău este depus la Primăria Cluj-Napoca din anul 2019. În momentul de față acest proiect nu are nici avizul de la Urbanism nici avizul de la Serviciul Siguranței Circulației. Acst proiect va intra într-o ședință tehnică de urbanism în care orice locuitor al clujului își va putea spune părerea pro sau contra. Cei mai mulți cetățeni s-au plâns că acest proiect însemană o clădire de 13 etaje și nu ar fi în concordanță cu înălțimile celorlalte blocuri din vecinătate”, ne-a spuns Radu Rațiu, consilier local PNL.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

haos imobiliar 11/05/2021 - 01:14

După cum sunt fotografiate blocuri edificate în liziera pădurii Făget arie protejată de interes național, doar parchete pot opri suveici imobiliare împinse de Boc și finul Păunel, dar greu de crezut ca o parte din presa plătită deja de grupurile de interese a celor numiți, plus trei manăștureni, pot mișca instanțe să aplice Legea, nu să mimeze contra interesului public sau privat, iar soluția rămasă pare că e ca cetățeanul să se apere singur de instituții devenite ostile ?

Raspunde

Comenteaza