Managerul unui spital din Cluj, despre o posibilă diminuare a sporurilor: „Să se țină cu adevărat seama de gradul de periculozitate al fiecărui loc de muncă”

by Oana Spiru

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat că intenționează să modifice legea salarizării astfel încât sporurile acordate bugetarilor să nu fie mai mari de 20% din nivelul salariului de bază și să fie acordate pentru cei care muncesc la distanțe foarte mari sau în condiții extrem de periculoase iar a doua categorie de sporuri să fie motivaționale.

„Avem sporuri create ca artificii ca să crească salariile. Aceste sporuri fie vor fi reduse în sumă fixă, de obicei, iar acolo unde salariile chiar trebuie să crească, pentru că au fost lăsați în urmă, să crească pe grila de salarizare, să crească salariul de bază. Nu trebuie să inventezi sporuri care mai de care mai năstrusnice, ci mai degrabă ajuți omul să aibă un salariu de bază mai mare”, a spus Raluca Turcan, citată de Digi24.

Ioan Mureșan, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj, spune că ar trebui să se țină cu adevărat seama de gradul de periculozitate al fiecărui loc de muncă.

„Acum cu Covidul sunt sporuri mari și este firesc să fie păstrate până când pandemia dispare. Noi avem câteva secții, terapie intensivă de exemplu, unde munca rămâne tot cu o mare intensitate, secția de HIV/SIDA, sunt secții la care nu cred că se poate pune problema reducerii sporului. Pacienții infecțioși de regulă au un grad de risc destul de ridicat. Ar trebui să se țină cu adevărat seama de gradul de periculozitate al fiecărui loc de muncă și să se scadă doar acolo unde gradul de risc este scăzut”, declară managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj pentru Servus, Cluj!

Totodată, acesta confirmă că nu mai există locuri la Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj.

„Luna februarie a fost o lună mai calmă. Luna martie a devenit din nou incandescentă pe toate paturile din spital. Și pe terapie intensivă, dar și pe paturle de spital unde avem foarte mulți pacienți care chiar necesită asistență de terapie intensivă. Nu mai sunt locuri”, mai spune Ioan Mureșan.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza